.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.lut.2025 13:48:24

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: nowe zawieszenie do a4 b5 quattro
PostNapisane: 22.sty.2011 19:19:45 
Użytkownik

Witam, mam zamiar wymienic zawieszenie w moim audi a4 b5 1.9 tdi quattro, i nie wiem jaka firme wybrać. Prawdopodobnie wiekszośc poleci WAHACZE LEMFORDER, ale chciałbym usłyszeć opinie także na temat innych firm. Zastanawiłem sie nad wachaczami z tej aukcji http://allegro.pl/wahacze-wzmocnione-meyle-audi-a4-a6-passat-b5-nowe-i1410330014.html, są w podobnej cenie i "niby" wzmocnione co było by bardzo mile widziane przy naszych drogach po tegorocznej zimie. Zastanawia mnie także czy taki zestaw bedzie pasował do mojego quattro ponieważ zawieszenie tylnie(nie wiem czy przednie też) różni sie od zwykłej wersji. Czekam na odpowiedzi.

Tytuł:
PostNapisane: 22.sty.2011 19:22:19 
Użytkownik

Moja wersja ma nr nadwozia 8DZ czyli wersja raczej mało spotykana i w sklepach czesto mam problemy z dostepnością części typu tarcze linki hamulcowe na tył itp.

Tytuł:
PostNapisane: 22.sty.2011 22:51:59 
Użytkownik

Eeeee tam zadko spotykana wersja :)

Sluchaj z wahaczami jest tak ze faktycznie LMI jest najlepsze i nie podlega to dyskusji , jednak cena tych wahaczy jest koszmarnie wysoka i do aut starszych trzeba alternatywnego rozwiazania.

Nie wiem jakie sa te wahacze o ktorych piszesz z allegro bo ich nie znam ale wiem napewno ze uzywanie okreslenia wzmocnione nie jestbna miejscu bo wzmocnic sie tam nic nie da :) Jest to tylkoni wylacznie marketing i to wszystko.

My jako firma zdecydowalismy sie dla alternatwy zastosowac tansze wahacze dla starszyl aut i sa to wahacze Ruville , wsytepuja w zestawie. Nie chce powiedziec ze sa najlepsze ale mamy swoja polityke. Ustalilismy z dostawca rzetelna umowa dotyczaca gwarancji i to jest najwazniejsze. Wybor producenta to w pierwszej kolejnosci gwarancja. Jesli chodzin o allegro zapewniam Cie ze na 100 przypadkow 99 nie uzna zadnej reklamacji chociazby dlatego ze sprzedaja je na granicy oplacalnosci, wiec gwarancja do wystapienia usterki :) takie jest allegro i trzeba sie z tym liczyc.

Moim zdaniem najlepszym rozwiazaniem jest wybor firmy ktora sprzeda Ci te wahacze i jedniczesnie zamontuje udzielajac gwarancje. Jesli kupisz sam i ktos zamontuje to sprzedawca wytknie bledy montazu a ten ktory zamontowal powie takie Pan przywiozl.

Szukaj dobrego rozwiazania a to co podpowiedzialem uwazam jest jedyna dobra droga bo dotyczy kazdej dziedziny zycia i kazdej brazny.

Strefa czasowa: UTC + 1