.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lis.2024 11:32:14

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C6] Piszczenie w układzie kierowniczym rocznik 2006
PostNapisane: 12.lut.2011 01:16:46 
Użytkownik

Witam
Piszczenie słyszalne jest w kabinie jak by ktoś palcem po szybie robił, po oględzinach auta i kilku godzinach spędzonych na znalezieniu miejsca gdzie lub z kąd dochodzi ten dzwięk zrezygnowałem z poszukiwań problem występuje gdy jest zimno w szczególności.
Poczytałem trochę na tym forum że problem istnieje i było też dużo rad jak z problemem sie uporać np. rozebrać plastiki na kolumnie i psikać wd40 ,wymienić płyn wspomagania ,ludzie pisali że pomogło.Myślę że w każdym przypadku problem jest podobny lecz z gróbsza inny moje auto ma 60 tys przebiegu (bez kręcenia) więc raczej problem wymiany jakiegoś poważnego podzespołu odpada .Wymieniłem płyn nawet 3 razy by przepłukać układ oczywiście płyn z aso zalecany po vinie czyli G004000M2 wcześniej występował inny co zresztą jest napisane na korku wlewu,problem nie znikną jak u innych użytkowników jest dokładnie to samo ,kolumny nie rozbierałem ponieważ piszczenie dochodzi dokładnie z miejsca gdzie kolumna łączy sie z listwą ,sprawdzałem nic tam nie ma krzyżak i wałek z listwy ,guma nie wchodzi w gre nawet nie dotyka elemętu który sie kręci znalazłem użądzenie które jest zainstalowane dokładnie na listwie wspomagania pomiędzy tzw,krzyżakiem i listwą do tego czegoś jest przykręcone przewody hydrauliczne i na 99 % z tego właśnie wydobywa sie pisk ,dlatego słychać w kabinie ponieważ jest on bezpośrednio za tą gumą ochronną .
Panowie co o tym myślicie czy ktoś rozwiązywał już ten problem nie przy pomocy teorii lecz naprawde zgłębiał temat
Pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1