Witam.
Zauważyłem ostatnio że moja czarnulka dziwnie hamuje mianowicie przód bardzo nurkuje, do tego niekiedy przy odpalaniu auta słyszałem
3x piknięcie i świecenie wykrzyknika czerwonego po odpaleniu cichło, okazało się, że mam zapieczone prowadniczki z tyłu które stały nie pozwalały mu hamować. ok zrobiłem to. jednak coś dalej jest nie tak bo auto nie hamuje jak powinno. układ zdaje się być odpowietrzony bo sprawdzałem, abs zdaje się też działać bo przy próbie jest to odczuwalne, dla pewności chciałem odpowietrzyć pompę abs i tutaj mój 1 problem
1. zgodnie z instrukcją krążącą w internecie próbuje wejść w
[03 hamulce] [04 nastawy podst] grupe bs 002 i grupie wyskakuje mi
NOT AVILABLE. pytanie dlaczego? 5 min później próbowałem zrobić to w GOLFIE 1.9TDI 99 grupa jest dostępna. dlaczego w mojej audiczce nie?
2. po przetoczeniu tarcz doprowadzeniu prowadniczek do stanu używalności problem nie ustąpił do tego przy większej prędkości powyżej 160km/h wyskoczył mi
wykrzyknik i
zaświeciła się kontrolka ABS. czyżby któryś czujnik na kole się zagubił? po zgaszeniu auta ustąpiło. co to było?
3 . podczas testu wyjść
ABS wyskakuje mi komunikat '
512 czujnik Halla- brak znacznika odniesienia' kiedy klikam next '
66335 uszkodzony moduł sterujący' czytałem na różnych forach ale nie znalazłem odpowiedzi bo mentalność ludzka jest taka, że wszyscy podpinają się pod czyjś problem i opisują swój a bo abs nie działa a bo ku** kabelek z allegro nie działa czemu sie nie łączy itp..... zamiast udzielić człowiekowi konkretnej i racjonalnej odpowiedzi. czekam na wasze pomysły. pozdrawiam