Witam, mam dziwny problem z tą audi, autko po zakupie miało uszkodzony sterownik abs, brak komunikacji/blokowanie magistrali (czerwona i zółta kontrolka abs), próbowałem go reanimować z pozytywnym skutkiem, czerwona kontrolka zgasła, świeciła tylko żółta, ale magistrala była odblokowana, odczyt sterownika również, lecz błąd 65535. Mój interfejs to kabelek OBD2 KKL z allegro, program vag i win 7 x64. Co skasowałem ten błąd, zółta gasła i po przejechaniu może 10m znów się zapalała, tak w kółko, błąd ciągle 65535. Po jakimś czasie sterownik znów całkiem padł i świeciły znów obie kontrolki czerwona i żółta abs. Zakupiłem inny używany sprawny sterownik, po włożeniu obie kontrolki zgasły, ale ponownie po 10m zapaliła się żółta, kolega na innym laptopie odczytał błąd kurcze bodajże 0030x, nie pamiętam ostatniej cyfry, po ang (return flow pump), skasował,znów zgasła, 10m i zapaliła się, skasowałem błąd moim laptopem i po tym miałem - 65535 błąd sterownika, wysłałem sterownik (aby się upewnić) do naprawy (Rumia), ale stwierdzono, że został przetestowany i działa w 100%, problem leży po stronie auta, najprawdopodobniej sterownik airbag??? Nie mam już głowy do tego, może ktoś z Was wie w czym leży przyczyna tego zachowania? Dodam jeszcze, że auto ma problem z czujnikiem temp cieczy - nie wskazuje, oraz kiedyś był jakiś problem z airbagiem, ale po skasowaniu przeszło.
|