Witam Kolegów
Prawdopodobnie pada mi czujnik, tudzież kabel od abs. Objawy są takie że abs raz działa, a raz nie . Uwarunkowane to jest od pogody, a mianowicie gdy jest zimno to abs działa, gdy ciepło to się rozłącza. Swego czasu wymieniałem gumy na przegubach, zębatki są w idealnym stanie .Na przewodach nie zauważyłem żadnego przetarcia, aczkolwiek pamiętam że jeden przewód troszkę mi się zbyt mocno naciągnął niestety i myślę że mógł się uszkodzić niezauważalnie gdzieś w środku . To by też mogło tłumaczyć że jak jest niska temperatura to jest on skurczony i przewodzi sygnał, a jak jest ciepło to się rozpręża i jest przerwa w obwodzie. Obstawiam że to jest przewód od strony kierowcy, chciałbym go sprawdzić na swój sposób . Mam pytanie , czy jak rozepnę wtyczkę kabla i zmostkuje go od strony tej głównej wtyczki, tym samym zamykając obwód to czy uda mi się oszukać komputer ??Czy raczej są marne tego szanse ??Kiedyś na forum był założony całkiem ciekawy wątek na temat diagnostyki abs w a80 ale nie mogę go znaleźć, gdyby ktoś go znalazł to prosił bym o podrzucenie .Jeżeli Koledzy mają jakieś pomysły na ten temat to proszę o wszelkie porady .
pozdrawiam Łukasz
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)