Witam kolegów
Kilka spraw dotyczących mojego audi
Pierwszy kłopot to wspomaganie. Wymieniłem już maglownicę na nową, pompę na taką która nie wyje i obecnie mam zalany odpowiednik oryginalnego płynu do wspomagania firmy SWAG i ciągle nie jest tak jak powinno być. Kierownica kręci się ciężko, do tego jak jest zimno i rano odpalam samochód to na początku nie mogę skręcić kierownicą, dopiero jak zejdzie ze ssania to lekko ruszam kierownicą w lewą stronę później lekko w prawo przy czym słychać pstryknięcie i później już da się kręcić, ale nadal ciężko. Ktoś może wie o co chodzi?
Druga sprawa to taśma od airbagu, pali się czerwona kontrolka od airbagu i nie mam klaksonu. Problem pojawił się po wymienia krzyżaka kolumny kierowniczej, przed naprawą kierownica była skierowana lekko w lewo przy jeździe na wprost, a teraz jest lekko w prawo, czy możliwe, że niewpasowanie w rowki spowodowało uszkodzenie taśmy, bo ten paprak który mi to robił wykłóca się że to nie z jego winy. Dodam jeszcze, że usterka pojawiła się zaraz po wyjeździe z podwórka od tegoż „fachowca”.
Dzięki za ewentualne odpowiedzi. Pozdrawiam.
|