.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.lut.2025 17:00:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Maglownica A8 D2 Magiel z servotronic i bez servotronic.
PostNapisane: 18.gru.2014 11:25:46 
Użytkownik

witam
Panowie wiem że temat jest był wiele razy wałkowany, ale w google jest wiele starych tematów którymi nie można się sugerować bo są przedawnione i wile z nich już można uznać za nie dorzeczne :)
Więc tak wywaliło mi w moim maglu z servotronic uszczelniacze i uciekł cały płyn, miałem już od kilku miesięcy drugi magiel na wymianę ale tak odkładałem aż się posypało, brat na warsztacie wyjął mój rozwalony magiel i patrzymy teraz że w tym nowym zastępczym się okazało że jest bez servotronic i w sumie kończą mi to teraz wsadzać i jestem ciekawy jak będzie chodziło ten nowy stary magiel bez servotronica bo jeśli będą jakie straszne różnice które odczuje po braku servotronic to niestety jestem na tyle pedantyczny co do mojej audi :) że wymienię ją z powrotem na ten magiel z servo.
I teraz główne pytanie czy WARTO regenerować moją starą maglownicę z serv w której wywaliło uszczelniacze i ma już najprawdopodobniej luzy czy też szukać używanej i też nie wiadomo co się zakupi.
Jeżeli warto regenerować to w jakim warsztacie bo tak naprawdę po opiniach w internecie to każdy zakład niby jest do dup.... i ten koło torunia i ten w łodzi i ten pod warszawą i prawie o wszystkich tych znanych warsztatach są jakieś złe opinie ktoś może robił kompleksową regenerację wszystko w 100% i może polecić z czystym sumieniem jakiś warsztat ? Jak tak to dziękuję z góry.
Ale tak to już jest z tymi naszymi Audi staruszkami z duszą :) !!! Zrobiłem Detailing, to na złość sypnął się magiel :P :_)

Tytuł: Re: Maglownica A8 D2 Magiel z servotronic i bez servotronic.
PostNapisane: 18.gru.2014 11:54:29 
Użytkownik

cybermysza napisał(a):
Jeżeli warto regenerować to w jakim warsztacie bo tak naprawdę po opiniach w internecie to każdy zakład niby jest do dup.... i ten koło torunia i ten w łodzi i ten pod warszawą i prawie o wszystkich tych znanych warsztatach są jakieś złe opinie ktoś może robił kompleksową regenerację wszystko w 100% i może polecić z czystym sumieniem jakiś warsztat ?

Ja 2 lata temu w Radomiu regenerowałem w S3 i do czasu sprzedaży było jak trzeba.
http://www.automar.radom.pl/
Nie wiem czy polecać czy nie, bo różne opinie słyszałem. Sam korzystałem z ich usług wielokrotnie i zawsze byłem zadowolony. :peace:

PostNapisane: 18.gru.2014 14:42:43 
Klubowicz

Przekładnia bez servotronica ma większe przełożenie, czyli trzeba więcej kręcić kierownicą. Poza tym plug&play, może trzeba będzie skasować błąd albo przekodować VAGiem, ale mechanicznie bez problemu.

Pozdrawiam

PostNapisane: 18.gru.2014 15:01:47 
Użytkownik

W radom trzeba sprawdzić tej firmy nie brałem pod uwagę.
Chodzi bez servo bo o 14 wyjechałem z warsztatu i jest ok tylko trochę ciężej się kręci ale jest to do przeżycia miałem tylko mały problem z czujnikiem położenia kierownicy bo jak podłączyłem kts-em to pokazywało -116 stopni i musiałem rozebrać kierownice i ustawić na prosto względem kół i taśmę też ustawiłem do kierownicy błędy zgasły i jest kąt 0 stopni :)
Teraz tylko kwestia czy warto regenerować mój stary magiel i gdzie ( bo jednak człowiek się przyzwyczaił już do tamtego wspomagania i mam dziwne wrażenie że jest zbyt słabe)

PostNapisane: 19.gru.2014 10:55:08 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
W Łodzi tez jest jakiś polecany zakład regenerujacy magle

tap

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

PostNapisane: 19.gru.2014 13:33:52 
Klubowicz

cybermysza napisał(a):
W radom trzeba sprawdzić tej firmy nie brałem pod uwagę.
Chodzi bez servo bo o 14 wyjechałem z warsztatu i jest ok tylko trochę ciężej się kręci ale jest to do przeżycia miałem tylko mały problem z czujnikiem położenia kierownicy bo jak podłączyłem kts-em to pokazywało -116 stopni i musiałem rozebrać kierownice i ustawić na prosto względem kół i taśmę też ustawiłem do kierownicy błędy zgasły i jest kąt 0 stopni :)
Teraz tylko kwestia czy warto regenerować mój stary magiel i gdzie ( bo jednak człowiek się przyzwyczaił już do tamtego wspomagania i mam dziwne wrażenie że jest zbyt słabe)

Pojeździj dwa tygodnie, może się przyzwyczaisz do nowego :D

Pozdrawiam

PostNapisane: 19.gru.2014 15:19:26 
Użytkownik

No już jeżdżę idzie się przyzwyczaić czemu nie ale jednak jak może być lepiej to czemu nie :)

PostNapisane: 06.paź.2015 11:16:32 
Klubowicz

king666 napisał(a):
wordeck napisał(a):
Przekładnia bez servotronica ma większe przełożenie, czyli trzeba więcej kręcić kierownicą. Poza tym plug&play, może trzeba będzie skasować błąd albo przekodować VAGiem, ale mechanicznie bez problemu.

Pozdrawiam

Siemka , zaczynam przygodę z a8 i niestety padł mi magiel , mam pytanie :

mam magiel z servo i czy na 100% mogę założyć bez servo ?

Mój bolid 2.5tdi 1998

Sam sobie zacytowałeś odpowiedź...

Pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1