.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.sty.2025 07:56:27

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Kontrolka ABS czytaj adaptacja sterownika możliwa w C5 (98)
PostNapisane: 17.lis.2015 14:45:05 
Użytkownik

Szukam pomocy z następującym problemem. Byłem zmuszony wymienić sterownik do ABS ponieważ mój nie przeżył regeneracji. Kupiłem używany ale sprawny z "rozbitka" i zamontowałem. Czerwona, piszcząca przy przekręceniu stacyjki, kontrolka znikła co prawda razem z żółtą od ABS jednak po kilku minutach jazdy pojawiła się tylko żółta. W CDIF/3 skasowałem błąd (uszkodzenie pamięci w sterowniku) i po kilkunastu metrach (prawdopodobnie po przekroczeniu minimalnej prędkości przy której ABS reaguje czyli 10 kmh) znowu się świeci.

Ktos doradził mi żebym zainteresował się adaptacją sterownika w CDiF/3 dlatego mam pytanie - czy ktoś robił coś takiego ? Czy to w moim modelu (C5 AFN 12.1998 prelift) adaptacja jest konieczna po wymianie sterownika ? Jeśli jest możliwa moze przeprowadzić ją pod innym softem ?

Dodam, że wymieniłem sterownik na identyczny jaki miałem (końcówka numerów 283) więc jeśli samym softem nie wygram czeka mnie kolejne wyjmowanie sterownika i regeneracja/wymiana na inny.

Proszę o pomoc

Strefa czasowa: UTC + 1