Sory za kolejny temat ale chce doprowadzić auto do praktycznie idealnego stanu a zanim wydam kasę u "fachowców" wole zapytaj tutaj.
Ogólnie auto sprawuje sie ok, pali też tak jak trzeba, mocy ma też tyle ile trzeba ale... Zauważyłem, że przy większych prędkościach drga mi kierownica, gałka zmany biegów i w sumie da sie też drgania odczuć po stronie pasażera pod nogami (wibracje). Ogolnie nie słyszę łożysk, auta nie ściąga w żadną stronę i trochę zaczyna mnie to martwić. Ponad to przy zmianie biegów potrafi mi auto porządnie szarpnąć tak jakby siadalo sprzęgło lub może coś z przepustnica?
Wymieniałem niedawno sworznie, tuleje i końcówki drążka kierowniczego. Auto prowadzi się super ale najgorzej jest pomiędzy 70/90 km/h gdzie te drgania najbardziej mi dają się odczuwać. Kiedyś zauważyłem, że gumowa osłona wewnętrznego przegubu jest ubrudzona smarem tak jakby coś tam się zaczęło dziać ale mechanik powiedział mi żebym się tym nie przejmował. Te drgania mogą przekładać się właśnie stamtąd? Ogólnie gdy zrzucę bieg i pojadę chwilę na luzie to te drgania zanikają lub stają się bardzo minimalne jeśli to ma pomóc...
|