Silv3r napisał(a):
Sanki byly odkrecone przy zmianie wahacza, wiec jedynie wtedy mogly ulec przemieszczeniu.
Jednak gdy celowo chcialem je przesunac to nie drgnely nawet o milimetr, stad przypuszczam ze moze silnik je blokuje.
P.s. To raczej efekt spotkania z krawężnikiem...
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Wobec tego mamy dwie opcje naprawy:
Opcja tańsza :
Auto trafia do szpeca od geometrii na podnośnik , następnie pomiar podwozia ... sanek względem budy , .. otworów montażowych na sankach względem siebie , .. by móc wykluczyć uszkodzone , wygięte sanki , ... jeżeli mamy to sprawdzone , i mamy pewność , że jest w porządku , wtedy szpeco luzuje sanki , i na odpalonych satelitach od geometrii ustawia Ci kąty wyprzedzenia zwrotnicy , i pochyłu zwrotnicy , i robi pełną geometrię ... i jeżeli wahacze dolne z tej strony nie są pogięte to wszystko powinno powrócić na swoje miejsce . Wjazd na prostą drogę , test , jak auto się zachowuje , ... i mamy szczęśliwe zakończenie .... I tego bym Ci życzył ...
Gościowi odpalasz ze dwie i pół setki za zabawę , a w domku wypijasz piwko na ukojenie nerwów .
Opcja grubsza , czyli jedziemy grubo po całej bandzie ....
U szpeca na podnośniku wychodzi , że dolne banany z tej strony są pogięte , i mimo prawidłowego ustawieniu kątów zwrotnicy , pochyłu zwrotnicy .. dalej jest krzywo ... trzeba wtedy zakupić komplet nowych bananów na lewą stronę , i prawą ... tanio nie będzie ... , nie ma co zmieniać tylko na jednej stronie .... , bo prawdopodobnie będzie różnica w ugięciu się bananów na gumach między nowym zestawem , a starym , ... i raczej na pewno nie będzie symetrycznie - ale to jest tylko moja sugestia , i ja bym tak zrobił . Niech mnie ktoś poprawi , jak się mylę . Więc demontaż, montaż bananów , przy tym luzowanie ławy , ... gdyż jak pamiętam bez tego nie wymieni się dolnych tylnych bananów , ... i taka zabawa może kosztować nawet i tysiąc ....
Następnie , nie to abym był pesymistą , ale jeżeli było mocno walnięte, to aby przypadkiem szyna ząbkowana ta na przekładni - maglownicy nie dostała po dupie .....
Wiec przypomnij sobie , czy to za Twojej kadencji było te bum , i jak mocno wtedy przywaliłeś , ... czy już tak kupiłeś auto ....
powodzenia
, aby było jak najtaniej
p.s. rzecz jasna zestaw zawieszenia kupujesz w miarę z górnej półki .