Witam Po przeglądnięciu forum nie znalazłem odpowiedzi i mam nadzieję, że ktoś z forum dysponuje wiedzą aby pomóc mi rozwiązać problem. Vcds pokazuje następujące błędy- -Zawory regulacji poziomu zawieszenia ( usterka mechaniczna ) -odlaczenie z powodu zbyt wysokiej temperatury Gdy podmienie zespół zaworów na kompresorze na inny to dochodzi jeszcze błąd : -przewod sygnałowy czujnika ciśnienia w układzie poziomowania pojazdu (g291) Przerwa zwarcie z masą .
W pomiarach rozszerzonych temperatura i ciśnienie świruje z wartościami w chwili załączenia się przekaźnika: - wartość temeprertury w sekunde winduje pod 200° - wartość ciśnienia spada do 3-5 ATM. Dodam że nawet jak odepne kostkę od kompresora ( kompresor nie pracuje ) to po załączeniu przekaźnika wartości ciśnienia i temperatury zachowują się tak samo.
Dodatkowo podmieniłem czujnik temperatury kompresora, przekaźnik, sterownik. sprawdziłem instalacje przy kolach ( kostki,kable, zrobiłem adaptacje.
Zawieszenie pracuje i wszystko działa do póki nie załączy się przekaźnik i w chwili jego wyłączenia wyskakują te same błędy.
Jakieś pomysły ?
|