.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.lut.2025 08:46:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Kilka spraw technicznych - AUDI 80 B4
PostNapisane: 24.paź.2006 18:10:54 
Użytkownik

Od jakiegoś czasu mam drgania na kierownicy niewiem co się dzieje, myśłałem że to tarcze, były już zjechane dlatego wymieniłem kupiłem komplecik szczerze mówiac troche pomogło ale nie do końca. Drgania zazwyczaj występuja przy hamowaniu z wiekszej predkości ale tez nie zawsze. Druga sprawa niewiem dlaczego ale czasem przy skręconych kołach w lewo i ruszaniu mam drgania silnika własciwie całe auto drga dośc mocno, tez nie zawsze ale jednak się zdaża. Te drgania czasem sa tak duze ze się boję zeby mi silnik nie wypadł z pod maski:) moze ktoś miał podobne problemy??

Tytuł:
PostNapisane: 24.paź.2006 18:27:26 
Użytkownik

z tymi drganiami to mialem cos takiego, w dodatku jak skrecalem w lewo np na rondzie i dodalem gazu to tez szarpalo. Okazalo sie ze mialem peknieta glowice :galy: wiec mam nadzieje ze to nie to. Drgania na kierownicy - sugeruje sprawdzic czy felgi sa proste i kola wywazone. Jezeli tak, to moze byc lozysko wyjechane

był - Audi 90, 2.3 (NG), 87r.
www.frogs.pl

Tytuł:
PostNapisane: 24.paź.2006 19:09:30 
Użytkownik

wiking1 napisał(a):
z tymi drganiami to mialem cos takiego, w dodatku jak skrecalem w lewo np na rondzie i dodalem gazu to tez szarpalo. Okazalo sie ze mialem peknieta glowice :galy: wiec mam nadzieje ze to nie to.

Hmmm zastanawiam się ale co może miec pęknięta głowica do drgań silnika tak wielkich ?? To czasem tak wygląda jakby to była urwana poduszka tylko ze ja je zmieniałem:(

Tytuł:
PostNapisane: 24.paź.2006 19:17:11 
Użytkownik

zanczenie moze byc takie, ze sprezanie na jednym cylindrze jest duzo nizsze niz na pozostalych, czego powdoem moze byc uszczelka pod glowica, albo zuzycie silnika no i kilka innych rzeczy. co ciekawe roznie bylo, raz szarpalo potem nie, a potem to juz musialem glowice robic.

był - Audi 90, 2.3 (NG), 87r.
www.frogs.pl

Tytuł:
PostNapisane: 24.paź.2006 19:58:31 
Użytkownik

wiking1 napisał(a):
zanczenie moze byc takie, ze sprezanie na jednym cylindrze jest duzo nizsze niz na pozostalych, czego powdoem moze byc uszczelka pod glowica, albo zuzycie silnika no i kilka innych rzeczy. co ciekawe roznie bylo, raz szarpalo potem nie, a potem to juz musialem glowice robic.

Hmm silnik umnie był remontowany także niewiem czy to ją boli ale nigdy niewiadomo a jak to wykryłeś??

Strefa czasowa: UTC + 1