.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.lut.2025 14:02:07

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [80 B2q] Zawieszenie-tulejki, gumki, poduszki itp.Warszawa
PostNapisane: 02.lut.2007 13:54:08 
Użytkownik

Witam

Audi 80 quattro
B2
1983r
Silnik JS

otoz jestem na etapie remontu zawiesznia, znalazlem juz tuleje wachaczy, koncowki drazkow przod i swoznie wachaczy przod.

jednak mam problem z simerblockami do sanek tyl/przod, ze swozniami wachaczy tyl i koncowkami(nie wiem jak to nazwac..)"drazkow" z tylu..
problem pojawil sie rowniez przy probie kupna poduszek dyfra.. nie moge znalesc zadnej..

Bardzo prosze bardziej zorientowanych o pomoc w znalezieniu czesci.. gdzie moge ich szukac, mzoe ktos z was ma takie na sprzedaz..

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 03.lut.2007 01:17:37 
Klubowicz

Auto: b8q caeb '09
sajlentbloki do "sanek" powinny cię przeżyć - za sprzedawalem 22-letnie auto i nie byly wybite :) ale jak potrzebujesz - są!

końcówki "drążków" na tył nie dostaniesz, gdzieś, ktoś ponoć rezał z przednich z mercedesa - pisano o tym na starym forum "techniczne" +- rok temu

poduszki dyfra masz omówione tu: http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=53987 i na pewno kupisz w intercarsie, ale za chore pieniądze.

Szukaj części z rozbiórek B3q - tych jest bez porównania więcej, a sa takie same.

Tytuł:
PostNapisane: 03.lut.2007 02:05:23 
Użytkownik

scob napisał(a):
sajlentbloki do "sanek" powinny cię przeżyć - za sprzedawalem 22-letnie auto i nie byly wybite :) ale jak potrzebujesz - są!

końcówki "drążków" na tył nie dostaniesz, gdzieś, ktoś ponoć rezał z przednich z mercedesa - pisano o tym na starym forum "techniczne" +- rok temu

poduszki dyfra masz omówione tu: http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=53987 i na pewno kupisz w intercarsie, ale za chore pieniądze.

Szukaj części z rozbiórek B3q - tych jest bez porównania więcej, a sa takie same.

dzieki za odpowiedz..
jezeli dobrze zrozumialem to moge sprobowac zastosowac poduszki skrzyni jako poduszki dyfra..? jezeli niebyloby w IC.
a druga sprawa.. co z ta niezdobywalnoscia tylnej poduchy?
gdzies niechcacy uslyszalem ze podobno pasuje tam poduszka silnika z golfa II 1,3..? nie wiem tylko czy to mity czy prawda..

co do sanek.. w sumie to kierowalem sie tym jak one wygladaja.. a wygladaja na poparciale.. oczywiscie nie wyjmowalem ich jeszcze wiec nie wiem.. moze ich nie ruszac puki jest ok?

no w kazdym razie silentblocki z wachaczy, swoznie i koncowki musze zmienic bo zaczynaja sie luzy..

aaa.. wlasnie.. jak to jest z tylnymi swozniami? bo one tam sa przykrecane do McPersona.. zdobywalne to jest?

Pozdr

Tytuł:
PostNapisane: 03.lut.2007 20:00:59 
Użytkownik

Kolego użyłbyś opcji szukaj, a nie piszesz, że gdzieś słyszałeś - bo najprawdopodobniej przeczytałeś to na tym forum ale się nie chce poszukać...
Tylne sworznie i drążki reakcyjne tylko w oryginale za masakryczne pieniądze, także polecam regeneracje. Co do drążków można jeszcze zmienić same końcówki - od starego Mercedesa (długie) ale jak chcesz numer tej części to użyj szukaczki. Ja tego robił nie będe.
Poduszki boczne dyfra tylko w oryg. i nic innego nie zrobisz - ok 90zł/szt.
Tylna to poducha silnika od golfa 1.3 - 15-20zł.
Poduch sanek nie ruszaj jak nie musisz.

Tytuł:
PostNapisane: 03.lut.2007 23:55:19 
Użytkownik

Witam

Uwiez mi ze uzywalem szukajki..
i masz racje o poduszce z golfa 1.3 wyczytalem na tym forum.. tylko nie moglem tego pozniej znalesc.. ot co..

Co masz na mysli mowiac regeneracje? szczerze mowiac nie spotkalem sie jeszcze z regeneracja swozni czy koncowek.. zawsze jednak wymienialem na nowe.. jezeli znasz taki warsztat/zaklad to prosze o info..

Jesli chodzi o sanki to poslucham rady i nie bede ruszal..

Dziekuje za info o koncowkach z mercedesa.. oczywiscie sprobuje znalesc jakies informacje, ale jezeli ktos czytajacy temat bedzie mial pod reka numer to sie nie obraze ;)

Mechitro.. zeby bylo jasne nie oczekuje od Ciebie zebys marnowal swoj czas na wyszukiwanie na forum czegokolwiek dla mnie.. i dziekuje ze napisales mi tyle istotnych informacji..
Jak zapewne widzisz jakis czas juz jestem na tym forum i nie klepie postow bez sensu.. potrzebowalem informacji, nie moglem znalesc wiec zwrocilem sie do Was jako ludzi lepiej obeznanych z tematem o pomoc..
Powrocilem do Audi po latach z Scirocco i ucze sie tego auta.. tym bardziej ze to quattro..
mam nadzieje ze moja niewiedza Cie nie urazila.. :/

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 04.lut.2007 00:07:38 
Klubowicz

Auto: S2 Coupe
Noorec Loozik ;)

Jestem ciekaw jak wygląda ta tylna łapa dyfra zaadoptowana z Golfa, może ktoś ma jakieś foto albo numer?

Piszę poprawnie po polsku

Tytuł:
PostNapisane: 04.lut.2007 08:01:55 
Użytkownik

Des, czy ktoś pisze o łapie ? - poduszka :D
Regeneracja czyt. rozprasowanie, wymiana plastikowej wkładki i ponowne zaprasowanie.
Np. u mnie jest warsztat, w którym wstawiają niemieckie wkłady tak dobrej jakości, że przejeżdża się na nich dłużej a niżeli na elementach nowych. Ale ten adres raczej Cię nie interesuje.

Tytuł:
PostNapisane: 04.lut.2007 11:06:39 
Klubowicz

Auto: S2 Coupe
Ok ;)

Piszę poprawnie po polsku

Strefa czasowa: UTC + 1