.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.lut.2025 00:11:34

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [ B4 1.9 TD] uciążliwe stukanie z prawej strony!
PostNapisane: 05.lip.2007 20:17:21 
Użytkownik

Witam!!!
posiadam swoja niunie od 6 miesiecy, i od tego czasu powoli doprowadzam ja do odpowiedniaego stanu jednak....
Jestem po wymianie drążków stabilizatora, końcówek drążków kierowniczych, tuleji na wahaczach jak i swożni, dodatkowo wymieniłem jakieś łożyska na kielichach nie wiem jaka jest dokladna nazwa tej cześci ale mniejsza o to!

Jednak podczas jazdy po wybojistej drodze jaka znajduje sie u mnie na wiosce, słysze ze strony pasażera bardzo mocne stukanie wrecz walenie, jakby conajmniej mialo mi sie kolo urwac!!! Ponadto zdazają mi sie jeszcze niezłe strzały gdy mocno skrece kierownica w miejscu np. przy parkowaniu!

Panowie moze spodkal sie juz ktos z takim przypadkiem. doradzcie co mam zrobić???

Pozdrawiam
szkodnik

Tytuł:
PostNapisane: 06.lip.2007 21:29:26 
Użytkownik

Ewidentna sprawa czyli koncowka wahacza hest wyrobiona i na dolach przemieszcza sie i masz taki objaw. Sporadycznie ,moze byc luz tloka amortyzatora co mozna sprawdzic na podnosniku.

Tytuł:
PostNapisane: 09.sie.2007 15:33:03 
Użytkownik

niby ewidentnie, a jendak nie! Mam to samo i juz mi i rece opadaja. Wymienilem juz DWA RAZY na ROZNE podzepsoly, gumki na wahaczach, drazkow chyba z 5, 2 sworznie, przeklanie kierownicza, koncowki drazkow, amortyzatory (kayaba) nawet poduszki pod skrzynia i NIC. jak walilo wali dalej. Jak wjade na tory kolejowe to sie wydaje jakby mi zaraz mialo odpasc wszystko.

Jak ktos znajdzie przyczyne stawiam skrzynke wodki (nie zartuje), 2 lata sie juz z tym bujam

był - Audi 90, 2.3 (NG), 87r.
www.frogs.pl

Tytuł:
PostNapisane: 09.sie.2007 20:03:46 
Użytkownik

U mnie było podobnie.Po zakupie wymieniłem łączniki stabilizatora i cieszyłem się cichą i komfortową jazdą.Po pół roku i 7 tys.kilometrów zaczęły się narastające stuki z prawego koła.Pojechałem na diagnostykę i mówię mechanikowi,aby znalazł przyczynę.Nadmieniłem mu,że podejrzewam wszystko oprócz wymienionych łączników.Jakże się zdziwiłem kiedy, mechanik stwierdził,że to właśnie łącznik.Stan polskich dróg usprawiedliwia wiele,ale 7 tyś.na łączniku to lekka przesada.Wiem,że ktoś powie,że to tani zamiennik,ale jak wstawiasz auto do warsztatu i wymieniasz części na nowe,to masz prawo myśleć,że trochę na nich "polatasz".Pozdrawiam.

B4 TD 93

Strefa czasowa: UTC + 1