.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.lut.2025 21:54:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: felgi 17" do C4
PostNapisane: 09.lip.2007 00:06:51 
Użytkownik

Witam!! Tak sie stalo ze zakupilem ostatnio komplet felg do swojej Audi i z tego wlasnie wzgledu mam maly problem...
Felgi sa szerokosci J8, 17 calowe i co najgorsze maja ET 45... Opon jeszcze nie mam ale przymierzajac same felgi widze ze raczej oponki beda mi ocieraly od wewnatrz... Pomyslalem o dystansach, ale tylko 10mm, tak azeby ET wynioslo 35, ale dzwonilem do pewnego fachowca i powiedzial ze beda pasowaly tylko 15mm, a to moga byc juz za szerokie... Kazal mi zmierzyc ile wystaje kolnierz piasty i na tej wlasnie podsawie to okreslil... a wystaje 14mm... Boje sie ze kola beda wystawac poza obrys auta...

Co Wy o tym myslicie??

Teraz:
wielki come back to C5 1,8 T :)

Tytuł:
PostNapisane: 09.lip.2007 10:54:08 
Użytkownik

kola nie wiem czy beda u CIebie wystawaly ale ja mam to samo, dystanse 15 mm i to jest jedyna mozliwosc zeby felga sie na czyms opierala po srodku i nie latala w czasie jazdy...
Zmierz sobie czy bedzie dobrze miarka i zakladaj na ten felunek opone 205, 215 i bedziesz mial tak fajnie naciagnieta ze i wyglada bedzie ladny i nie bedzie tarlo :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 09.lip.2007 22:47:25 
Użytkownik

No wlasnie ja mysle o kapciach szerokosci 215, zawsze to lepsza przyczepnosc niz 205 a poza tym to na felgach szerokosci J8 beda sie ladniej prezentowaly... A czy Ty takze masz u siebie takie same parametry felg?? Tez masz J8 i ET 45?? I gdzie kupowales dystanse?? Poprzez allegro?? Bo ja tam wlasnie szukam... Chce takie zeby miec 2 w 1, czyli dystanse i pierscienie centrujące!! Chcialbym kolnierzem zmienic srednice otworu centrującego i wiem ze na pewno jeden koles to robi na allegro...

A jakie opponki polecacie?? Jakies ulubione firmy?? I jaka wysokość będzie tu odpowiednia?? 215/45??? czy moze 215/40 bedzie ok??

Ostatnio mialem okazje kupic 215/45/17 nowki sztuki firmy Infinity, ale nie bardzo znana mi jest ta firma jako producent opon (bardziej jako sprzet grajacy) i nie zdecydowalem sie...
Nie wiem jak podchodzic do tych firm jak Kumho Syron ETC......

pozdro!!

Teraz:
wielki come back to C5 1,8 T :)

Tytuł:
PostNapisane: 10.lip.2007 11:01:50 
Użytkownik

ja mam 8 na 18 i et 48 i wysuniete sa na dystansach 15 mm robionych na zamowienie u Królaka z Radzymina. U niego tez zamawialem sruby do koł. Gorszy problem jest z tylem u mnie bo piasta wystaje dalej niz z przodu i z tylu mam dystanse bez centrowania a felga dosłownie koniuszkiem dotyka do srodka wystajacego z piasty.

U siebie mam opony 225/40/18, wyglada to tak strona 8

Strefa czasowa: UTC + 1