Pomóżcie chłopy proszę
Nieudane zmagania z wyeliminowaniem szorowania "czegoś" podczas jazdy zmuszają mnie do zadania podstawowego pytania - jak dowiedzieć się
z jakiej części samochodu dobiega mnie podczas jazdy denerwujący hałas gdzieś spod spodu (ja mam B3 1.8 ale pytanie ogólniejsze).
Jaki zakład i w jakie przyrządy wyposażony mi powie z dużą pewnością czy to jest zawieszenie, hamulce, skrzynia czy bóg wie co jeszcze
Krótkie objawy - jako załącznik mojego przypadku klinicznego
-- podczas jazdy słychać jakby obcieranie - częstotliwość narasta z prędkością jazdy, Przy dużej prędkości jest to właściwie terkot.
-- wydaje mi się że przy niskiej prędkości czuję je lekko kole kierownicy
-- obroty silnika nie wpływają w ogóle na ten terkot - wysokie najwyżej go zagłuszają
-- najlepiej słychać na wysokim biegu i niskich obrotach - czyli pod dużym obciążeniem.
-- wciśnięcie sprzęgła podczas jazdy powoduje że szum jakby zmienia swoją intensywność ale nadal jest słyszalny . Nie wiem czy zmienia się dlatego że wysprzęglam czy dlatego że jednocześnie puszczam gaz.
-- szum słuchać także podczas jazdy z wyłączonym silnikiem - rozpędziłem się kiedyś, wyłączyłem silnik, szum się lekko zmienił jw. ale słychać go było wyraźnie.
Wielkie dzięki z góry za wskazówki