.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.lut.2025 23:48:09

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [100 c3] Problem ze wspomaganiem - pomocy...
PostNapisane: 08.lip.2007 23:17:49 
Użytkownik

Witam!
3 lata temu kupiłem Audi 100 c3. W zasadzie już wtedy ciekła maglownica. polecono mi wlać gęstszy olej Boksol 26. Faktycznie ciekło mniej a wszystko działało ok. Ostatnio jednak wymieniłem kolumne i wypłukałem cały układ. Zalalem zielonym Febi Po tym wspoma dzialala ale kiepsko.Wymienilem tez pompe. dalej nic. pompa i kolumna sa z jednego auta i tam ponoc bylo ok. Hamulec tez jest troszke twardszy. Po nagrzaniu auta kreci sie jeszcze gorzej a po przytrzymaniu auta na obrotach rosnie poziom plynu w zbiorniczku. U mnie srodkowy przewod jest ssacy (ze zbiorniczka) a w ksiazce mam oznaczenie ze ostatni od kola jest ssacy. (???) Tylko ze tak bylo zawsze i bylo ok! Piszcie prosze co wiecie bo jestem bezradny......

Tytuł:
PostNapisane: 09.lip.2007 10:02:51 
Użytkownik

Po pierwsze "ponoć" nie znaczy "na pewno" :-) Jak kupiles od kogos nieznajomego, to nie masz pewnosci ze pompa i kolumna sa OK. Przeciez nikt Ci nie powie, ze cos jest zep[sute jak ci che to wcisnac :-)

Skoro rosnie Ci poziom plynu w zbiorniczku, to oznacza ze Ci sie on pieni. Prawdopodobnmie wczesniej w ukladzie byl czerwony plyn, a ich nie mozna mieszac. Sprobuj jeszcze raz dokladnie przeplukac uklad. Mozesz wlac zielony boxol - jest tanszy i rownie dobry co febi. U mnie tez srodkowy jest ze zbiorniczka. Pierwszy przy kole idzie do hamulcow, a ostatni do kolumny. Widocznie masz blad w ksiazce.

http://www.audi200.cba.pl/forum

Tytuł:
PostNapisane: 09.lip.2007 20:29:24 
Użytkownik

Dzis sprawa sie wyjasnila....cos padlo w kolumnie i caly plyn poszedl w piach.... Kupiłem reperaturke Febi zaczynam jutro regeneracje swojej starej kolumny i napisze co mi wyszlo. Dzieki bardzo za zainteresowanie tematem :)

Tytuł:
PostNapisane: 09.lip.2007 20:43:28 
Użytkownik

sprzedam ci moją C3 NG oska jakby co. Ale regeneruj, zobaczym jak pojdzie :)

Tytuł:
PostNapisane: 12.lip.2007 20:56:29 
Użytkownik

Zregenerowałem! Nic nie cieknie i kierownica chodzi dobrze, chociaz wydaje mi sie ze powinna jeszcze troszke lzej pracowac. Moze mi sie jednak tylko wydaje. W tygodniu zrobie jakas redukcje na manometr i zmierze cisnienie jakie pompa wytwarza. Tez hamulec jest troszke twardszy ale nie jest to bardzo wyczuwalne. Jak zmierze cisnienie to napisze ile mi pokazalo...
Pozdrawiam serdecznie! :):

Strefa czasowa: UTC + 1