.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.lut.2025 03:16:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Wymiana osłony maglownicy Audi C3 2,3l NF
PostNapisane: 10.paź.2007 22:57:30 
Użytkownik

Witam !!!
Dzisiaj wałaśnie zauważyłem iż mam pęknięta osłone maglownicy (listwy układu kierowniczego ze wspomaganiem). Byłem w sklepie i zakupiłem nową gumę ale zanim zabiorę się do pracy mam następujące pytania.
Oczywistym jest że będę musiał wyciągnąć całą maglownicę, bo inaczej tego nie da rady tego zrobić. Pytanie moje jest takie - w jaki sposób załozyć nową osłonę ???. Ma ona dwie śrenice z jednej strony 48mm a z drugiej 40 mm (tak jak rura w której chodzi tłok z jednej strony - prawej średnica większa niż z lewej). Aby ja poprawnie założyć trzeba odłączać metalowe przewody ciśnieniowe, które biegną za maglownicą i wychodzą w jej prawej części ??? (czy próbowąć naciągnąć osłonę prze prawą stronę po ich odłaczeniu???) Albo trzeba całkowicie rozpołowić maglownicę od strony przekłądni kierowniczej (lewa strona)?? są tam cztery śruby łączące rurę z przekładnią ???. Proszę o pomoc bo jak na tą chwilę brakło mi koncepcji.
W jaki sposób zdjąć i założyć maglownicę jest dla mnie oczywiste i nie trzeba w tej materii nic dodawać. Z góry dziękuję za wszelkie informacje.

Tytuł:
PostNapisane: 11.paź.2007 14:02:48 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
Raczej odkręć przewody olejowe od magla i naciagaj gumę. Wbrew pozorom nie tak łatwo rozebrać magiel i odkręcić przekładnie (czyli wyjście na wał kierownicy).

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

Strefa czasowa: UTC + 1