.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.lut.2025 07:49:37

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C5] zawieszenie z nivo
PostNapisane: 15.lis.2007 12:30:25 
Użytkownik

Mam problem z NIVO. Poduchy mam sprawne - samochód nie opada, ale tyłem samochodu buja maksymalnie. Jest to mega nie komfortowe. Jak przejeżdżam przez garb zwalniający to przód przechodzi z jednym ugięciem i zatrzymuje się, a tył po przejechaniu buja się góra - dół kilkakrotnie zanim się ustabilizuje.
Wydawać by się mogło, że ewidentnie padnięte są amortyzatory. Pojechałem, więc na stację diagnostyczną i ich sprzęt pokazał, że wszystko jest OK. Pojechałem, więc na inną stację z lepszym sprzętem - i znowu wyszło, że amortyzatory są ok. Dostałem dodatkowo wykres dla poszczególnych amortyzatorów - trochę się różni wykres przodu od tyłu, ale nie są to jakieś wielkie różnice.
Nadal mimo wszystko uważam, że padnięte są amortyzatory i biję się w myślach co z tym fantem zrobić bo jak wiecie zamienników nie ma, a sztuka w serwisie kosztuje 2150PLN. Korci mnie, żeby przejść na sprężyny.. poduchy sprzedać i mieć to z głowy... ale z drugiej strony ludzie piszą, że sprawne zawieszenie NIVO jest super komfortowe...
Co o tym myślicie?... co radzicie?

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2007 10:25:11 
Użytkownik

Na bank masz padnięte amortyzatory ,które sa w poduszkach . Też miałem taki dylemat i nawet mam w garażu do dziś komplet sprężyn z amortyzatorami ,ale po długim namyśle zostało jednak nivo .które mam do dzisiaj i sobie chwalę Ja szukałem na internecie i kupiłem używane od pewnej jak chodzi o przebieg A6 i jest spoko . Ale cięąko coś dobrego znaleść a na dodatek pewnego.

Strefa czasowa: UTC + 1