Witam.
Mam mały problem z moim Audi 100 C4 2.0. Otóż wymieniłem ostatnio obydwa przednie wahacze i pojechałem ustawić zbieżność kół. Wjechałem na stanowisko, facet sprawdził zawieszenie i powiedział że nie da się ustawić bo do wymiany jest lewa zwrotnica. Gość nie był zbyt wygadany a ja z kolei nie jestem zbyt obeznany w szczegółach mechaniki zawieszenia. Jednak wlazłem pod auto i facet uruchomił oprzyrządowanie sprawdzające. Pokazał mi jak pracuje sprawne zawieszenie po prawej stronie i uszkodzone po lewej. Różnica była taka że po prawej ładnie pracowała (elastycznie) pewna tulejka, natomiast po lewej była sztywna i chyba o coś obcierała. Gość jedynie powiedział że może ta tuleja ma złą średnicę i nic więcej od tego mruka się nie dowiedziałem. Teraz mam pytanie, czy na podstawie mojego opisu możecie mi powiedzieć czy faktycznie muszę wymienić całą zwrotnicę, a właściwie kolumnę, czy wystarczy wymienić tę tuleję? Pytam bo w tym roku już mocno przekroczyłem budżet na naprawy mojego auta a jeszcze mam do wymiany tylne amortyzatory... Dzięki za każdą rozsądną sugestię...
_________________ AUDI 100 2.0 '93 benzyna + gaz
|