.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 05.lut.2025 07:04:16

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: ASR Audi A4 2000r.
PostNapisane: 04.sie.2008 08:31:10 
Użytkownik

Mam pytanko, niedawno kupiłem A4 2000r., kiedy włącza się przycisk ASR,wiem że jest to syst.kontr.trakcji, czy stale jeżdzi się z włączonym czy w określonych sytuacjach? Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 04.sie.2008 09:18:57 
Klubowicz

ASR wyłączasz jak się zakopiesz bądź jak chcesz się powygłupiać - normalnie zostaw włączony.

Tytuł: Dzięki...
PostNapisane: 04.sie.2008 10:39:33 
Użytkownik

śliczne dzieki za info :d

Tytuł:
PostNapisane: 04.sie.2008 12:01:30 
Klubowicz

Nie ma sprawy. Ja mam zamiast samego ARS również ESP - wyłączam tylko jak mi przeszkadza, czyli w zimie na placyku. Wówczas jednak trzeba zachować szczególną ostrożność bo mimo, że wiele osób psioczy na elektronikę uważam, że w obecnych autach jest ona niezbędna. Kilka razy ABS/ESP uratowały mnie przed czasochłonnych odzyskiwaniem ubezpieczenia. Elektronika pozwala na efektywną jazdę - efektowna tylko bez elektroniki ;-)

Tytuł: okej...
PostNapisane: 04.sie.2008 14:19:16 
Użytkownik

Chyba mam też ASC, ja kupiłem autko niedawno temu i powolutku poznaję go, drażni mnie słabo podświetlone zegar z czasem, liczba kilometrów,itp(tak na zegarze prędkości jak i obrotów). myślałem że da sie to podkręcić i wzmocnić, ale nie widzę żadnego pokrętełka lub tp.,a podczas jazdy dobrze byłoby podglądać czas czy ile przejechałem kilometrów itp.
Kierownica w moim aucie jest trochę przekręcona w lewo, a nie dokładnie poziomo-jadąc prosto, ale myślę że jest to do przeskoczenia i łatwej naprawy, przy okazji czegoś tam... choć lepiej nie wywoływać wilka z lasu :)
Widziałem na forum podpowiedź do wymiany filtra p/pyłkowego, nie sprawdzałem czy moje też to ma...
Moje auto sprowadzone jest z Niemiec, czy są może instrukcje po polsku na naszym rynku? Pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: 04.sie.2008 14:56:40 
Klubowicz

W ASO kupisz instrukcję PL. Co do kiery - jedź na zbieżność - napewno Ci to ustawią i nie będzie problemu. Co do zegarów - nie wiem jak jest w A4, ale u mnie jest pokrętło obok włącznika świateł i nim sobie reguluję podświetlanie w nocy - w dzień i tak się samo rozjaśnia (czujnik nateżenia światła). Spróbuj pokręcić pokrętłami wystającymi z licznika - w C4 działało ;-)

Strefa czasowa: UTC + 1