.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.lut.2025 22:24:28

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A8 D2 1998r] Wspomaganie, wyciek płynu
PostNapisane: 23.wrz.2008 17:03:14 
Użytkownik

Witam, ostatnimi czasy wspomaganie nagle zaczęło mi buczeć, po czym stwierdziłem poziom płynu od wspomagania poniżej minimum. Płynu dolałem, buczenie ucichło (Uff), ale wszystko dookoła było tym płynem ubabrane, dokładnie oczyściłem wszystkie wężyki itp, przejechałem się kawałek autem, i wyciek znalazłem. Wąż łączący chłodnice płynu wspomagania z listwą od wspomagania jest zaraz przy chłodnicy łączony w dziwny sposób (mogę zrobić zdjęcie) i z tego łączenia właśnie cieknie. Myślę i myślę i nie mogę dojść do tego po co on tam jest łączony, czy tak ma to być czy to jakaś rzeźba ?? Jeśli to rzeźba to chętnie wymienię ten wąż na nowy i tu nasuwa się kolejne pytanie, jak dojść do listwy od wspomagania ?? Czy trzeba do tego pruć całe auto czy jest jakieś cywilizowane dojście ?? :)

Z góry dzięki za odpowiedź(i) :)

EDIT:

Dodaję fotki:

Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 23.wrz.2008 19:15:26 
Klubowicz

Co do tego przewodu, to niech sie wypowiedzą własciciele V ósemek, moze ten typ tak ma.
W V8 to trzeba sie sporo nagimnastykować od dołu, zeby cokolwiek przy listwie zrobić :/ .
Zwroc uwage jaki masz kolor płynu wspomagania, powinien byc zielony.
Jesli kolor jest inny ( ktos zmieszał płyny ) to szybko rob wymiane, bo rozszczelni sie cały układ !

Strefa czasowa: UTC + 1