Niestety muszę podzielić się moim bólem z Wami... chyba mi kuca przód pasażera. Jutro będę wiedziałna 100% ale raczej miechy idą na złom...
A teraz odnośnie tematu. Jaki jest przebieg auta? Samo wciąganie nie powinno zniszczyć miechów ale jeżeli coś kombinowali z unoszeniem auta, ostrym rwaniem traktorem to według mnie mogło to mieć skutek taki jak opisywany przez Ciebie - defekt miecha...
PRzydało by się żebyś tam był podczas "akcji" to wiedziałbyś co dokładnie się stało tam. Najprawdopodobniej nie włączony był tryb podnośnika. O to idę raczej o zakład. A podnoszenie auta (zwłaszcza z już leciwymi miechami) bez załączenia trybu podnośnika często skurkuje rozstzelnieniem miecha na skutek zdarzeń opisanych tu:
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=75011
Wogólę to proponuję Ci lekturę (dogłębną) tego wątku - jest to kompendium wiedzy o zawieszeniu allroada
Jeżeli syk jest pokażny to być może rozwalona jest tylko rurka doprowadzająca powietrze do miecha. To było by w sumie dobre - łatwa i znacznie tańsza naprawa.
Bez porządnej diagnozy się nie obędzie - jest pewna próba:
- włącz tryb podnośnika
- odepnij akumlator (na wyłączonym zapłonie)
- zdejmij koło ( i zostaw auto na podnośniku)
- teraz najciekawsze - podłóż pod wahacz prosty pod miejsce gdzie łączy się z zmortyzatorem kobyłkę lub pniak/deski etc
- wykręć wężyk z miecha - ten doprowadzający powietrze
- napompuj miecha z kompresora - tylko nie przesadź z ciśnieniem. dobij 6,5 - 7 bara
- słuchaj czy schodzi powietrze albo obserwuj manometrem czy zmniejsza się ciśnienie.
- jeżeli ciśnienie będzie ok to znaczy że miech jest sprawny.
- wtedy szukaj przyczyn w wężyku lub łączeniu wężyka z miechem.
Ale wcześniej obejrzyj dokładnie miech i wężyk a do tego pomaluj miech wodą z mydłem i popatrz czy nie robią się bańki. Bo jeżeli coś wykryjesz w ten sposób to zaoszczędzisz sporo czasu na zabawę z kompresorem...
Ale jeżeli odkręcałbyś wężyk z micha to po próbie wkręć wężyk, podepnij akumlator i wciśnij guzik podnoszenia auta (miech musi się napompować zanim cokolwiek dalej będziesz robił)
Mam nadzieję że pomogłem
Pozdr!