.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.lut.2025 22:44:44

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: twardosc zawieszenia w A4 B5, przed i po II lifcie
PostNapisane: 17.wrz.2008 20:06:21 
Użytkownik

witam,

mam takie pytanko bo moze ktoś sie bedzie orientował, otóz miałem wczesniej audice A4 96r. i było w niej zawieszenie przystosowane do trudnych warunków jezdnych, wygodne ale stała jak koza wiec zmieniłem na oryginalne zawieszenie audi 1BE czyli - 20 mm, i jezdziło mi sie super na 17" felgach, wygodnie i fajnie tłumiło nierównosci, wiec pomyslałem ze na przyszły sezon załoze 18", ale sprzedałem audice, i kupiłem sobie tez B5 tyle ze 2000r ze standardowym zawieszeniem, założyłem 17-tki i jest dosc twardo, a na zakretach buda sie przechyla wiec zawieszenie jest do kitu.
Własnie zauważyłem ze w autach po II lifcie zawieszenia są twardsze, w etce jest rozróznienie w 1999r do numeru i od numeru nadwozia, ale własnie jestem ciekaw czym one sie róznią, twardoscia sprezyn ? charakterystyką amortyzatora ?
chciałbym założyc jakies niższe sprezyny, ale boje sie ze moze byc koszmar, wiec moze lepiej szukac zawieszenia z przed liftów ?
bede wdzieczny za pomoc
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 21.wrz.2008 11:47:15 
Klubowicz

Auto: b8q caeb '09
wyaje mi się, że mylisz kolego Lifting 2000 ze zmianą modelu. A4 2000+ (2001+) to B6/8E. Ma całkiem inne zawieszenie.

Strefa czasowa: UTC + 1