.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.lut.2025 21:53:45

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B5 1.9TDI] Syczenie pedału hamulcu oraz problem z ABS.
PostNapisane: 07.lis.2008 17:59:02 
Użytkownik

Witam,

mam taki problem przy naduszeniu pedału hamulcu coś syczy. Mechanik stwierdził, że to normalne bo załącza się serwo.

Drugi mój problem polega na tym, że powyżej 140km/h pojawia się kontrolka ABS i jakiś czas świeci i potem gaśnie.

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 08.lis.2008 13:58:10 
Użytkownik

OMG KOLEGO zmień czym prędzej mechanika, przysłuchaj się dokładnie skąd syczy, może po prostu masz pękniętą membranę w serwo? Co do drugiego pytania, to jednak bez VAG się nie obejdzie. Ja obstawiam połączenia kabli z czujnikami, wtyczki czujników( w nadkolu tam gdzie wchodzi kabel z wnęki koła) itp problemy, ogólnie "wariuje" sygnał z któregoś czujnika.

olo_gsm napisał(a):
Dokładnie tak jak piszesz, czyli:
03 - ABS
08 - odczyt wartości mierzonych
kanał 001 pokazuje odczyty z poszczególnych czujników prędkości. Jeżeli jedziesz ok 10km/h i na 3 polach masz odczyt w normie czyli 10kmh a na jednym czujniku są duże wahania w zakresie 0-10kmh to wtedy masz namierzone, który czujnik bałagani :)

powodzenia
olek
Ty oczywiście będziesz mieć wskazanie Twojej prędkości, czyli np 150 km/h (brrr TYLKO nie rób sam tego testu!!!!!)

Strefa czasowa: UTC + 1