.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.lut.2025 21:57:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [ c4 -AVANT 2,5 TDI AAT] NIVO - zawieszenie hydrauliczne
PostNapisane: 24.mar.2009 20:00:34 
Użytkownik

Witam wszystkich . Mam takie pytanko czy przerabiał ktoś z was tylne zawieszenie typu Nivo czyli automatyczna regulacja wysokości amorków .Własnie dziś postanowiłem poszukac przyczyny ubywajacego płynu we wspomaganiu i o dziwo znalazłem ale i zagadkę a mianowicie zaczołem sie przygladac obcietym rurkom niby hamulcowym z których cośkło , dalej jak sie okazało to olej ze wspomagania . zaczołem dochodzić o co tu biega tym bardziej ze oprócz zwykłego korektora siły hamowania który zreszto był pozbawiony regulacji wystepuje nastepne ustrojstwo które jest spiete z belka .Po głebszych przeczesywaniu netu i szukajki TRAFINY ZATOPIONY czyli zawieszenie typu NIVO , szkoda tylko ze komus było szkoda kasy na amorki i załozył zwykłe i rozpier... całe zawieszenie . Ciekawi mnie czy mozna gdzies zakupic takie amorki w rozsadnej cenie . Moze warto by było reanimowac to ustrojstwo. chciałbym to zrobić tez z tego powodu że niunia moja jest w FUUL opcji :) a tu taki afront :| :!: :(:

C4 2,5 TDI 6 GANG FULL AVANT BYŁA
C5 2,7 BITURBO

Tytuł:
PostNapisane: 25.mar.2009 00:05:47 
Użytkownik

Ktoś na forum jakiś czas temu dowiadywał się o cenę tych amorków. O ile dobrze pamiętam 3700 za sztukę. :hahaha:
Powodzenia :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 25.mar.2009 07:04:32 
Użytkownik

OBS :!: :!: :!: :!: zostaje mi w takim razie przebudowa całego tylnego systemu hamulców zeby to działało wkońcu jak nalezy i tył odpowiednio hamował.
Tak przy okazjii macie moze jakiś schemat a najlepiej fotke tylnej belki jak dokładnie jest zamontowany i podłaczony do belki korektor hamowania bo ja jestem za grnaica i nie bardzo mam gdzie podejzeć to .ETKA natomiast ma schemat ale tylko detali jakie wystepuja. z góry podziękował
:peace:

C4 2,5 TDI 6 GANG FULL AVANT BYŁA
C5 2,7 BITURBO

Strefa czasowa: UTC + 1