Nie wiem czemu uparłeś się na pompę.... objawy na nią nie wskazują ale jak chcesz przybliże procedurę wymiany.
- Zdejmujesz pokrywę górną i przednią osłonę paska wielorowkowego (dwie śruby z góry i dwie z przodu pokrywy)
- luzujesz śruby na kole pompy (bo z paskiem łatwiej)
- naciągasz i blokujesz napinacz paska (do napinania jest tam otwór na ampul ale nie pamiętam jaki, natomiast do blokady jest otworek okrągłu
)
- teraz spokojnie zdejmujesz pasek i odkręcasz cewki raze z podstawą, po czym przewody pompy (tej części nie lubię bo zawsze poleci trochę płynu akurat na dekiel bloku pod kolektorem trzeba jakiś szmatek nawrzucać)
- teraz odkręcamy pompę i koło, po czym zakładamy drugą.
WAŻNE!
ZANIM ZAŁOŻYMY NOWĄ POMPĘ NALEŻY JĄ ZALAĆ PŁYNEM I TROSZKĘ POKRĘCIĆ ŻEBY BYŁA CAŁA ZALANA. SUCHA POMPA NIE MOŻE BYĆ ZAŁOŻONA.
Raz wymieniałem pompę pod blokiem bo mi się śpieszyło (właśnie tą śmietnikowatą którą chcesz kupić) i trwało to jakieś 30 minut
................................................................
Jednak na Twoim miejscu sprawdziłbym te połączenia, następnie chyba czepiłbym się płynu (na wszelki wypadek wymieniając go) bo równie dobrze może się blokować zaworek w maglu (nie wiem czy ktoś o tym pisał czy nie)