Szukałem, szukałem i dziwne ale chyba nie ma...
Potrzebuje dane nt. parametrów geometrii kół (zbiezność, kąty....) dla A^ C5 Avant z silnikiem AKE (o ile miałoby to znaczenie).
Dane te nie sa mi potrzebne aby samodzielnie ustawiac geometrie - nie mam takich możliwości technicznych i nie bede nikomu robił konkurencji
Natomiast chciałbym je znac aby móc nadzorować prace osób które będa takie cos ustawiać w moim aucie. Chodzi głównie o poza ASO.
Dosyć mam bowiem sytuacji gdy na moje pytanie "ile było ?" dostaje odpowiedź typu :"jest dobrze bo na zielonym polu" albo "mieści się w tolerancji".
Są to odpowiedzi dla klienta-laika. Dla mnie to za mało. Ale nawet jak spojrzę na jakiś wydruk czy monitor to obecnie i tak nie moge skonfrontować z niczym "podglądniętych" wartości.
Znając konkretne wartości mógłbym je skojarzyc z zaobserwowanym zachowaniem auta i wyciągnąć jakieś wnioski na przyszłość. poza tym chciałbym wiedzieć, czy mechanik ustawił parametry "dobrze" czy "prawie dobrze" bo na "dobrze" musiałby sie np. wiecej wysilić a juz mu się nie chciało
Chodzi też o to np. że ostatnie lata jeździłem autami gdzie np. zbieznośc miała byc 0d -3 do 0 mm. Ustawiono mi kiedys na 0 (zero) i jak dla mnie było OK, więc potem juz za każdym razem chciałem ustawień na 0 i zawsze było dobrze, bez eksperymentowania.
A obecnie przeszukałem co nieco internet, poza tym niemiecką książkę o naprawie A6 i nie znalazłem nawet wielkości zbiezności, o innych parametrach nie wspominając.
Ma ktos może wiedzę na ten temat i mógłby sie podzielić