.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.lut.2025 21:47:20

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: trzeszczy, obciera cos w kierownicy-Audi A4 96 rok
PostNapisane: 16.lis.2009 22:43:36 
Użytkownik

Witam!!

Na wstepie mam nadzieje ze koledzy nie odrzucicie mnie i pomozecie bo nigdzie nie moge uzyskac pomocy.

Mam problem z kierownica, a mianowicie jak troszke sie auto nagrzeje zaczyna delikatnietrzeszczec tak jakby o cos obcierala (cos w stylu o plastik??). psikałem wd40 na krzyżak i nic, psikalem miedzi plastik a kierownica i dalej nic. Dodam ze magiel zregenerowana1.5 miecha temu, koncowki nowe febi i zawiecha rowniez ok. Wychodzilem na zewnatrz auta i zadnego skrzypienia nie slychac tylko w srodku na kierownicy. Nie dawno tez wyczulem jak te obciery przenosza sie na kolo kierownicy w sposob nieznaczny ale wyczuwalny. POMOZCIE Panowie!!

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2009 13:18:37 
Klubowicz

Masz źle poskładane plastiki za kierownicą. Musiałbyś to wszystko rozłożyć i delikatnie, we właściwej kolejności poskładać z powrotem.

Kłopot w tym, że pewnie masz tam już namieszane i ciężko będzie Ci to wszystko ogarnąć, a druga sprawa, że ktoś tam grzebał i plastiki na pewno masz pouszkadzane (są bardzo kruche).

Objawy znam z autopsji, bo sam po wymianie kostki stacyjki trzy razy jeszcze rozbierałem te plastiki, nim wszystko było jak należy i przestało chrobotać przy kręceniu kierownicą.

A2 1.4

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2009 15:27:19 
Użytkownik

własnie to przypomina jakby plastiki gdzies obcieraly. Zeby to naprawic to nalezy sciagac kierownice? Jak Ty to zrobiles?

Ps. mialem wymontowywana maglownice i czy w zwiazku z tym plastiki musialy byc demontowane?

Strefa czasowa: UTC + 1