Bart_D napisał(a):
Odetnij zasilanie całego układu zapłonowego (jaki to przewód i gdzie się znajduje to lepiej nie pisać na forum...napisz na PRIV). Po przekręceniu kluczyka nawet się kontrolki nie zapalą.
Jak odetniesz w dobrym miejscu i zaizolujesz poprawnie (tzn. tak aby na pierwszy rzut oka
nie było widać gdzie odciąłeś) to będzie ok. Tak naprawdę to na złodzieja rady nie ma, bo jak nie odpalą to na hol wezmą. Zabezpieczenia są przed amatorami...
Witam! ponownie, dawno mnie tu nie było.Ja odciąłem rozrusznik i po przekręcieniu kluczyka kontrolki się normalnie zapalają jednak próba uruchomienia samochodu kończy się ciszą bo rozrusznik nie kręci.Na popych samochodu nie da się uruchomic bo to automat i zawsze zostawiam w pozycji "parking".Z tej pozycji też nie można przełączyć skrzyni bez odpalenia silnika.Błędne koło
Napewno nie jest to idealne rozwiązanie ale na chwile obecną takie własnie mam.I napewno mieć coś takiego a nie mieć jest różnia,bo zawsze chodzby da to kilka sekund zwłoki złodziejowi i szybciej zrezygnuje.W najbliższej przyszlości pomyśle o elektrozaworze na przewód paliwowy i może o odcięciu drugiego obwodu.Pozdro.