Witam !!
Jakis czas temu po przekręceniu kluczyka miałem tylko zapłon (dalej nie dało sie przekręcić kluczyk), odpaliłem na popych i wróciłem do domu. Kupiłem nową kostke i nowa stacyjke, bo okazało sie że złamało sie taki bolec co wchodzi w kostke i obkręca się w niej. Kupując nową stacyjke nie mogłem dopasować kostki bo co kupiłem (wymieniłem kostke) miałem tylko zapłon. Raz przez przypadek u kolesia co dorabia klucze jakos zeszło nam na to i zrobił mi cos że samochód pali na nowej stacyjce i kostke. W starej stacyjce wymieniłem ten sam bolczyk i chciałem zrobić, abym miał 1 kluczyk a nie dwa, i na tej starej pierwotnej stacyjce i tej kostce po "tuningu" od tego kolesia mam tylko zapłon. Nie wiem zbytnio o co chodzi, próbowałem dostać oryginalną kostke, ale do tej pory mi sie nie udało. Może ktos wie jak można przerobić czy coś. Proszę o wypowiedzi.
Mam również problem z przełącznikiem długi świateł, w pierwotnym po pewnym czasie nagle straciłem długie światła, kupiłem nowy przełącznik i teraz od pół roku jeżdże z możliwościa tylko wrzucenia długich świateł, nie mam możliwości "mrugnięcia". Z resztą przełączników (kierwunki awaryjne i wycieraczki) nie ma żadnego problemu. Wie ktoś o co w tym wszystkim chodzi ?
Proszę o odpowiedzi
Pozdrawiam
|