Cytuj:
Mozecie mi powiedziec jak wyjac zegary z deski rozdzielczej (predkosciormierz itop) w coupecie `93 ?
Zeby niczego nie uszczkodzic i zrobic to bezproblemowo to najlepiej zdjac kierownice, odkrecic dwie srubki od oslony przelacznikow (widoczne od dolu), zdjac gorna oslone, odkrecic dwie srubki na dole licznika i wyciagnac zegary. Bez zdejmowania kierownicy wystarczy odkrecic oslony przelacznikow i zdjac gorna oslone, ale bez podgiecia/zlamania zaczepow nie dasz rady raczej wyjac oslony, zegary da sie wyciagnac jak troche pokombinujesz. Uwazaj na odkrecanie srubek mocujacych zegary, nie dokrec za mocno ani nie przyciskaj za bardzo przy odkrecaniu, zaczep jest plastikowy i lubi pekac.
Zeby odpiac kable musisz podwazyc srubokretem taki czarny plastikowy zaczep, powinien sie wysunac tak na ok 0,5 cm do gory, wtedy mozesz spokojnie wyciagnac wtyczke.
I jeszcze uwaga z mojej ostatniej roboty. Wsadzilem diody zamiast zarowek. Nalezy pamietac, ze diody maja przejscie tylko w jedna strone i trzeba je odpowiednio wlozyc zeby swiecily, ja wyjmowalem licznik dwa razy
Pozdrawiam