.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.cze.2025 15:12:31

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [ABT B4] podłaczenie dodatkowych zegarów PILNE
PostNapisane: 30.mar.2007 21:04:28 
Użytkownik

Witam Wiem że temat był juz przerabiany, ale nie mogłem sie doszukać opisu podłączenia tak jak w moim przypadku zresztą niuńka jest rozebrana tunel okablowanie itd a chiałbym to jak najszybciej zrobić Dotychczas przeciągnąłem kabel i wkręciłem dwu pinowy czujnik cisnienia oleju w miejsce starego z brązową wtyczką Mam zegary oddzielne ze stabilizatorem (konkretie to sie nazywa chyba Light Booster) i dwoma kostkami Jedna kostka to na pewno kable idą do czujników temp i cisnienia a moje pytanie tyczy się drugiej

W drugiej jest 5 kabli brązowy masa , czarno-niebieskI plus z zegarów, niebiesko czerwony plus z zapalniczki i pozostałe podwójny kabel szaro- niebieski (liczę go jako jeden) i brązowo- szary oba idą od Light Booster-a

Z tego co sie dowiedziałem to czarno -niebieski plus z zegarów nalezy podłaczyć do zapłonu ale gdzie konkretnie ? (pin c15a?) jak tam się dobrać

i gdzie mam podłaczyć kable podwójny szaro-niebieski (wydaje mi sie ze do żarówki od zapalniczki) no i zostaje brązowo- szary oba z Light Booster-a
Bardzo był bym wdzięczny za sugestie

POZDRAWiAM

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2007 11:56:21 
Użytkownik

Nikt mi nie pomorze :/? Ponieważ ciężko sie podłączyć z czymkolwiek od spodu skrzynki z bezpiecznikami (straszna gmatwanina kabli) pomyślałem ze plus można zmostkować od zapłonu i dać do tego bezpiecznik ale nie chce wywarzać otwartych drzwi no i te kable ze wzmacniacza światła tez nie wiadomo gdzie podłączyć szaro niebieski i brązowo szary

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2007 12:53:08 
Klubowicz

na tuningowym w podwieszonym watku "how to..." jest: http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?p=19326
poza tym funkcja szukaj tez dziala:
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... A+zegar%2A - trafiasz na ten sam najbardziej tresciwy watek

było:
Q7 4M 3,0 TFSI
SQ5 Plus
A7 C7 3,0 biTDI
A6 C7 3,0 biTDI
S4 B8 3,0 TFSI
V8 D11 4,2
A4 B6 1,8T q
S8 D2 4,2
S6 C4 4,2
A6 C4 2,5 TDI q
S6 C4 2,2T
A6 C4 2,5 TDI q
A80 B4 1,9 TDI

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2007 14:10:59 
Użytkownik

Ok to do czego dałes mi odnosnik jest dla zegarów od b4 a u mnie jest w sumie 7 wyiść w dwóch kostkach i tego tam nie ma a poza tym nie wiem dalej jak sie podłaczyć pod zapłon czy przeciąc kabel i dołaczyc do niego plus do zegarów czy jak ? i jak sie dostac do tego bezpiecznika 12 bo kable są poklejone tasmą ze nawet ich przesunąc nie mogę No i te dwa kable od light boostera który do czego z tego opisu od zegarów z b4 zrozumiałem ze jeden pod oświetlnie (np żarówki od zapalniczki) a drugie pod bezpiecznik nr 14 ale który gdzie ? - tego nikt nie opisał Moze zadaje trywialne pytania ale wcześniej takich rzeczy nie robiłem i wolę sie zapytać zamiast samemu eksperymentować i coś uszkodzić

Strefa czasowa: UTC + 1