.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.cze.2025 14:38:28

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [a4 1.8 t 96r] drzwi i kierunkowskaz
PostNapisane: 08.kwi.2007 21:33:48 
Użytkownik

opisze jak najprościej co sie stało/ dzieje bo pierwszy raz sie z takim czymś spotkałem

Dzisiaj koło południa zatrzymałem sie na stacji benzynowej po papierosy. Jako że byłem z psem, nie chciałem zamykać auta z pilota, żeby nie włączać czujek ruchu... zamnknąłem samochód kluczykiem zostawiając uchylone okno od strony kierowcy...po zakupach nie chcąc używać kluczyka wsadziłem łape przez okno i otworzyłem drzwi klamką wewnętrzną...jakież było moje zdziwienie gdy usłyszałem wycie syreny z okolic bagażnika... i tu zaczyna sie rbić ciekawie ponieważ mam założony osobny nieoryginalny alarm, poprzedni właściciel mówił że fabryczny alarm jest zupełnie wylączony/ odłączony i nie ma prawa działać, i rzeczywiście do tej pory tak było...wycie napewno nie pochodziło z syreny od alarmu którego używam bo jest różna modulacja itd....nie było to przypadkowe bo później pod domem zrobiłem jeszcze raz tak samo z klamką i oknem i znów zaczął wyć "bagażnik".... wszystko prawie okej, spoko mam drugi alarm, ALE....

jak to możliwe, że skoro pilot od ori alarmu mam wbudowany w kluczyk, nie ma w nim baterii i nie powinnien działać po przekręceniu kluczyka w zamku uzbraja/ uaktywnia sie, ale tylko w momencie otwarcia drzwi zaczyna wyć?? samo wsadzenie łapy do auta nic nie powoduje....

a teraz druga ciekawsza rzecz

zauważyłem, że od tego wydarzenia z dzisiejszego poranka ile razy wsadze kluczyk do stacyjki i otworze drzwi kierowcy lub przy wsiadaniu miga na 1-2-3 sekundu prawy kierunkowkaz?????????????????????

co to może znaczyć?? wcześniej sie tak nie działo...........

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2007 00:29:23 
Użytkownik

jest to funkcja alarmu która powiadamia o otwarciu drzwi. u mnie migają obydwa kierunki. co do alarmu twojego to faktycznie dziwne rzeczy ci się dzieją.chyba kolo podpiął ci alarm do instalacji oryginalnego alarmu bo jeśli wyje ci w bagazniku to tam w prawym nadkole montowana była syrena.proponował bym ci obejrzenie dokładnie jak masz zainstalowany alarm i czy poprzedni jest całkowicie odłączony bo coś mam czutę że masz dwie centralki w jednym.

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2007 10:05:24 
Użytkownik

alarm nieorygunalny wiem gdzie jest i znajduje sie z przodu auta.... czy dwa działające alarmy tak jak u mnie teraz mogą spowodować coś złego?? spięcie, iskry, itd.??

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2007 13:10:09 
Użytkownik

PawełKrK napisał(a):
alarm nieorygunalny wiem gdzie jest i znajduje sie z przodu auta.... czy dwa działające alarmy tak jak u mnie teraz mogą spowodować coś złego?? spięcie, iskry, itd.??

no własnie będzie powodować to o czym napisałeś w pierwszym poście.

Tytuł:
PostNapisane: 12.kwi.2007 11:46:43 
Użytkownik

Auto: Audi A6 C7
Nic złego się nie stanie. Alarm fabryczny włącza się z kluczyka... po prostu po przekręceniu zamka kluczykiem. Jeżeli ktoś podpiął sterowanie centralnym pod te same przewody które sterują zamykaniem z kluczyka to po włączeniu nieoryginalnego alarmu włączy się i fabryczny.
Tak jak pisałem jeżeli sam się nie wzbudza to będzie ok. Ja w swojej przy wstawianiu alarmu też zostawiłem oryginalny i właśnie w taki sposób je spiąłem. Tym sposobem masz dwa alarmy :)

Audi A4 1,8 125 KM, ADR + LPG II-gen
Audi 80 B3 1,8 90 KM, PM + LPG II-gen
i inne....

Strefa czasowa: UTC + 1