.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 05.cze.2025 09:16:34

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [b4 cabrio] cos sie spaliło ?
PostNapisane: 07.lut.2007 14:08:22 
Użytkownik

Auto: s8 d2
witam,
mam mały lub duzy problem to zalezy jaki będzie wynik:)
było to wczoraj, tak jak zazwyczaj myłem autko, leje sobie wodą, spłukuje maske, a tu nagle ,włączył sie alarm, pomyslalem ze moze gdzies ta woda poleciala i czujnik wyłapał, wylaczytłem alarm i ok, myje dalej, umyłem, wyczyscilem,
odpalilem go wlaczylem ogrzewanie , no i poczułem cos spalonego, tak jakby cos sie spalilo, kabelki? silniczek?
nie wiem, wszytsko działa, alarm wyje, tylko ze jak włanczam nadmuch to ' smierdzi' czyms spalonym, i odczuwam wrazenie ze cieple powietrze nie jest takie cieple jak bylo wczesniej,,,,

z gory dzieki za pomocne info
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 07.lut.2007 15:08:16 
Użytkownik

Moze woda dostala sie do nagrzewnicy. W moim starym C2 mialem tak, ze po deszczu jak wlaczalem dmuchawe to bylo czuc smrod plastiku przygrzewanego i lecial delikatny dymek. Najpierw sie przestraszylem. Myslalem ze dmuchawa poszla. Ale po przeschnieciu wszystko bylo OK. Az do nastepnego deszczu. Nie mialem tej plastikowej oslony podszybia (polamala sie). Byla jakas dorobiona z folii, ale woda i tak przeciekala. Przez kratki lala sie prosto na nagrzewnice. Niby po niej sciekala i odplywala przez odplywy, ale czesc zapewne dostawala sie do srodka. Moze przy myciu tez nachlapales wody do dmuchawy.

http://www.audi200.cba.pl/forum

Tytuł:
PostNapisane: 07.lut.2007 21:56:58 
Użytkownik

dzieki za odpowiedz:)
mozliwe ze 'jakos' woda sie tam dostala, i co ssie przy smazylo:), jak narazie wszytsko działa, dmuchawa kręci,,,

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 15.kwi.2007 09:03:49 
Użytkownik

koontynuacja wątku - ten sam problem - smierdzi z nawiewów:(

wyczytalem na forum ze jak smierdzi to nagrzewnica pekła i kapie gdzie tam plyn, po wlaczeniu nadmuchu zaczyna go spalac dlatego tez smierdzi:(

co z atym idzie nagrzewnica do wymiany;/ znalazlem linki do wymiany al emi nie dzialają- ktoś ma aktualny link do wymiany nagrzewnicy?

z gory dzieki:)

ogolnie to bylo tak wydawalo mi sie ze jest juz spoko ale kilka razy jak autko stalo (nie padal zaden deszcz) odpalam autko, wlaczam nadmuch a tu smierdzi,, czyli to nie byla woda,,,, zastanawie mnie to ze nie zawsze sie tak dzieje,,,

co moze byc przyczyną? dziiurawa nagrzewnica czy moze spala sie wentylator?

jeszcze raz za dzieki za odpowiedzi:)

chce podjąć sie sciągniecia kokpitu ale nie iwme co kupic czy nagrzewnice czy wentylator/wiatrak?

Strefa czasowa: UTC + 1