Witam.
Co do zdjęcia tapicerki to właściwie tylko dwie małe śrubki w górnej części tapicerki, tak z boku. Jedna niedaleko lusterka a druga po przeciwnej stronie nad zamkiem... są na wierzchu. Żadnych śrub pod klamką niema (to nie A4). Później tylko całą tapicerkę do góry trzeba pociągnąć. Dodatkowo trzeba uwolnić tapicerkę od przewodów. Najlepiej przed zdjęciem wyjąć panel od el. szyb... z przodu panelu za rączką do zamykania jest mała dziurka... tam wtykamy jakiś cienki w miarę wkrętak i z czuciem naciskamy aby panel się uniósł. Resztę kabli odpinamy po zdjęciu tapicerki.
W 90% za problem z ciężko zamykającymi się przednimi szybami w A6 C5 odpowiedzialny jest jeden z plastikowych ślizgów. Czasem pomaga aby szyba się zamykała do końca bez cofania, nasmarowanie prowadnic ale to pomaga trochę i czasem. U mnie jednej szyby nie dało zamknąć bez pomocy rąk, a w drugiej po nasmarowaniu szyba z lekkimi oporami ale sama się zamyka. W obu przypadkach wystąpiła ta sama usterka (omawiana już zresztą na forum) a mianowicie uszkodzony ślizg, jak na
TYM rysunku gdzie strzałką jest oznaczona ścianka która najczęściej się wyłamuje przez co (oznaczony na czerwono) bloczek zamocowany na lince nie ciągnie jednej z prowadnic do góry co z kolei powoduje nierówne podnoszenie szyby i blokowanie. Mi udało się jeden naprawić.... przykręciłem w odpowiednie miejsce niedużą przygotowaną blaszkę i szyba od kierowcy śmiga jak nowa. Od pasażera naprawię w najbliższym czasie. Co do wymontowania to można to zrobić bez demontażu ramy szyby (tylko po zdjęciu tapicerki) ale to mnóstwo kombinacji. Najłatwiej też choć może nie tanio wymienić te ślizgi na nowe. W serwisie raczej podobno nie ma co szukać ale są na allegro (nie są tanie). Aby zdiagnozować usterkę trzeba zdjąć tapicerkę, opuścić szybę do połowy i za pomocą lusterka obejrzeć stan ślizgu.