Witam,
Na poczatek napisze co zrobilem. Podpinalem VAG'a, poniewaz mrugal wykrzyknik na desce rozdzielczej. Okazalo sie, ze zle jest ustawiony kat wtrysku. Ustawilem na jakies 70 (wczesniej bylo 120!!??) i blad zniknal jednak kontrolka ostrzegawcza nadal mruga. Nie ma innych bledow w silniku. Okazuje sie jeszcze, ze poduszka silnika ma wyciek oleju ale VAG nic nie pokazuje... Nie wiem czy czujnik, ktory jest tam podpiety powinien wskazac male cisnienie...
W zwiazku z tym, ze kontrolka ostrzegawcza nie zgasla przelecialem wszystkie dostepne grupy i w Instruments wyszlo cos takiego:
No Faults Found
or DTCs not supported by controller
a communication error ocurred
Ciekawe co to jest. Czy jest moze fejs nie taki (Viaken K Line na max232) czy moze sam VAG-COM (3.11).
To co nie dziala w rzeczywistosci to wskaznik temp. plynu (podchodzi tylko do 50 a VAG pokazuje, ze jest ponad 70) oraz ogrzewanie szyb (wywala bezpiecznik po wlaczeniu) Czy te niesprawnosci maga byc przyczyna migania kontrolki ostrzegawczej??
Jakimi fejsami podpinacie sie do aut i za pomoca jakich programow??
Wlasnie sobie przypomnialem, ze wyswietlacz pokazuje iz potrzeba jest inspekcja druga. Jest tez efekt dzwiekowy po wlaczeniu zaplonu. Czy moze byc tak, ze ten bld/mrugajaca kontrolka pochodzi wlasnie od inspekcji??
Dopiero teraz znalazlem jak ja mam skasowac VAGiem

I mialem to u siebie na kompie...