.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 23:24:45

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: problem z wycieraczkami audi a4 b6 2.0 ALT
PostNapisane: 11.sty.2014 16:40:44 
Użytkownik

Witam,
Pojawił się u mnie problem z wycieraczkami przednimi... Mianowicie, kiedyś zdarzało mi się to już może raz albo dwa, lecz teraz sytuacja zdarza się za każdym już razem.
Gdy włączę wycieraczki w jakikolwiek tryb, to po powrocie za 'zero' nie przestają chodzić nawet użycie funkcji 'pojedyncze machnięcie' powoduje stan w wyniku którego w pozycji zero wycieraczki nie chcą się zatrzymać. szybkość wycieraczek działa czyli jak wezmę maksymalnie do góry to działają szybciej natomiast nie działa czasówka to pokrętełko przy manetce. Niekiedy wszytsko jest ok a niekiedy właśnie tak głupieje. Proszę o pomoc z góry dziękuje :)

Tytuł: Re: problem z wycieraczkami audi a4 b6 2.0 ALT
PostNapisane: 23.sty.2014 18:48:06 
Użytkownik

Auto: A4b7 1.8T I A3 8P
Witam Ja przerabiałem ten temat w a 4 b5. Prawdopodobnie poszło sterowanie.Możesz jeszcze sprawdzić przekaźnik który u mnie jest w skrzynce bezpieczników.Nie wiem jakie u ciebie ma oznaczenie.Taki podłużny.Ja go odstawiłem do elektryka nic nie kombinowałem bo wymienił bym pół samochodu i bez sensu nerwy.U mnie kosz 200zł. :zly:

Strefa czasowa: UTC + 1