.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 22:59:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B5 1.9 TDi] Brak podświtlenia klawiszy na desce ...
PostNapisane: 27.sty.2014 15:11:52 
Użytkownik

Witam wszystkich!
Od momentu zakupu auta nie świeciła żarówka podświetlajaca zespół pokręteł od nadmuchu. Wiec dziś rano się za to zabrałem wyjąłem pokrętło nastepnie żaróweczke i pogoniłem do sklepu po nowa.
No i pzyszedł czas na montarz i od tego się wszystko zaczeło mianowicie wkładając żaróweczke nie zauważyłem ze jedna z "nóżek" jest odgieta i przy wkładaniu zrobiła mi zwarcie po czym zgało wszystko poza licznikiem klawiszem świateł awaryjnych i podświetleniem opuszczania szyb.
Zwarcie trwało dosłownie ułemek sekundy bo kiedy usłyszałem "pyknieie" reka sama się cofneła i po chwili już cała reszta nie świeciła...

Prosze was o pomoc. Dodam iż sprawdziłem wszystkie bezpieczniki bez wyjątku te które są w skrzynce przy drzwiach kierowcy i wszystkie były dobre.
Co się z tym mogło stać? Nie mam nigdzie w okolicy elektryka aby to obejrzał a nie będę jechać 30 km w jedna strone tylko po to żeby on rozłożył ręce.
Znalazłem kilka tematów o tym na innych forach ale ludzie którzy pisali niektóre wątki byli chyba pod wpływem silnych środków odużających bo pisali o rzeczach kompletnie nie do tematu..

Prosze was o pomoc ponieważ nie raz już od was ją dostałem :) ZA CO BRADZO BARDZO DZIEKUJE!

Dodam iż auto jest z 98r czyli przed liftem chyba choć tyle lampy wyglądaja na poliftowe :P

Tytuł: Re: [A4 B5 1.9 TDi] Brak podświtlenia klawiszy na desce ...
PostNapisane: 01.lut.2014 12:50:38 
Użytkownik

odświeżam

Strefa czasowa: UTC + 1