.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 19:27:43

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi b6 1,8t 163km Avant, zrezgenerowanie wycieraczki
PostNapisane: 10.kwi.2014 22:26:36 
Użytkownik

Witam Panowie , właśnie skończyłem naprawę mechanizmów wycieraczek w swoim aucie. Od momentu zakupu wycieraczki stawały w połowie i dalej nie bardzo chciały się poruszać, więc rozebrałem mechanizm wycieraczek, który okazał się niezapieczony. Mimo wszystko posmarowłem tak jak nalezy, złożylem zamontowałem i teraz jest kolejny problem. Wycieraczki działają bardzo wolno, nie reagują na zmiany przełącznikiem od wycieraczek, czasami w ogóle przestają pracować....szukałem podobnych tematów i owszem znalazłem,lecz brak konkretnych odpowiedzi. Proszę o pomoc

Tytuł: Re: Audi b6 1,8t 163km Avant, zrezgenerowanie wycieraczki
PostNapisane: 11.kwi.2014 12:04:58 
Użytkownik

Zacierające się wycieraczki w B6 to norma. Może użyłeś złego smaru ? Albo mechanizm musi się trochę rozruszać. Podłącz vaga i zobacz czy nie ma błędu manetki. Jeżeli nie to szukaj przyczyny w mechaniźmie a nie w elektronice auta.

Tytuł: Re: Audi b6 1,8t 163km Avant, zrezgenerowanie wycieraczki
PostNapisane: 11.kwi.2014 17:16:10 
Użytkownik

Dzisiaj ponownie wszystko rozebrałem, podłączyłem silniczek wycieraczek od Seata toledo kostka pasowała tylko mocowanie inne, i ten silniczek po podłączeniu do samej kostki działał prawidłowo , zarówno czasowe jak i wolne szybkie wszystko ok. Więc wychodzi na to ze wina silniczka, czy on ma jakies sterowanie również w sobie? Dziwna sprawa nie chce znowu na darmo wymieniać silniczka...

Strefa czasowa: UTC + 1