Witam, Mam mały problem z klimatronikiem, raz chodzi ładnie, a nieraz ma takie zawiechy typu, przestaje wiać ze środkowych kratek niezaleznie od jakichkolwiek ustawień, i w tym samym czasie np, jak mialem na 21 stopni i daje na low to wieje ciepłym, czasami wystarczy zgasić i zapalić silnik i wszystko wraca, obiło mi się o uszy, że dane ustawień klimatronika zapisują się w kluczyku, nie wiem czy to prawda? i jak ma się do tego np słaba bateria w kluczyku. Drugi mój problem to brak podświetlenia przycisków klimatronika, są tylko podświetlone wyświetlacze, podmiana włącznika świateł nic nie daje. błędy jakie wyskakują to: 01272 - Silnik krokowy centralnej klapy nadmuchu powietrza/zablokowany albo brak napięcia/stały 00716 - Położenie klapy nawiewu recyrkulacji/zablokowany/albo brak napięcia/stały 01274 - Silnik krokowy klapy prędkości własnej/zablokowany albo brak napięcia/nieciągły 01592 - Czujnik jakości powietrza/obwód nieprawidłowy/stały 00538 - Napięcie odniesienia/zwarcie z biegunem dodatnim/nieciągły Dodam, że gdy podmienię klimatronik bez zakodowania go, to podświetlania dalej nie ma (diody są sprawne w teście segmentów wyświetlacza podświetla się wszystko), błędy są takie same, ale utrzymuje klimat jakby lepiej, Proszę o pomoc i z góry dziękuje Kamil
|