.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 08:58:24

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [ALL z elektrycznym centralnym] problemy z mikrostykami
PostNapisane: 28.sty.2015 19:15:10 
Użytkownik

Koledzy w związku z tym że poszukiwałem przez jakiś czas rozwiązania problemu braku podświetlenia i sygnału na kompie o otwartych drzwiach opisze sposób w jaki udało mi się z nim uporać nie wydając ani grosza na nowe zamki ( a z takim rozwiązaniem spotykałem się najczęściej). Większość osób wymienia mikrostyk warty 12 zł na stronie z aukcjami ;) a jeżeli to nie pomoże to od razu cały zamek za +- 100 zł zamiennik. Zanim się na to zdecydujemy warto zamek wykręcić (opisów jak wyjąć zamek jest pełno w sieci) i trzeba go rozebrać na części pierwsze co mniej więcej wygląda tak : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/145 ... b51d5.html
rozbieranie nie jest skomplikowane:
- odkręcamy największy torx który trzyma tą część w której jest mikrostyk i zdejmujemy dwa zatrzaski trzymające część z elektroniką
- rozkręcamy 6 małych torxów w części z elektroniką ( Uwaga nie tykamy torxów trzymających dźwigienki nie jest to nam potrzebne) i otwieramy kasetę
- później sprawdzamy luty które idą od mikrostycznika (dwa przewody niebieski i czerwony):
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a5c ... 13e99.html
trzy luty pomiędzy śrubokrętami które u mnie "nie stykały" lutownica w dłoń i poprawiamy je ( może nie zbyt profesjonalnie u mnie ale dział ;) )
- składamy całość i biegniemy do auta podłączyć
- później przez chwilę cieszymy się podświetleniem i jesteśmy dumni jak paw że zrobiliśmy to sami ;)
- zabieramy się za skręcenie boczka drzwi :D

Strefa czasowa: UTC + 1