.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lut.2025 15:28:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z głośnoscią w oryginalnym radiu gamma audi a3 97r
PostNapisane: 16.lut.2016 11:42:50 
Użytkownik

Witam wszystkich użytkowników forum, mój problem polega na awarii radia gamma (takie samo jak w podanym linku) http://www.ebay.co.uk/itm/Audi-A3-A4-A6-A8-D2-C4-B5-Gamma-Radio-Stereo-Tape-Cassette-Player-CODE-GENUINE-/111046785585 . Mianowicie radio po włączeniu samoczynnie się złaśnia i pokrętło od głośności nie reaguje muszę wyłączyć radio i włączyć ponownie żeby pokrętło zadziałało ale to trwa chwile i dalej to samo. Czytałem dużo w internecie na ten temat i okazuje się że jest to znany problem z procesorem który ma określoną pamięć zapisów ustawień głośności. Czy jest jakiś sposób naprawy tego problemu?? Wiem, że procesory nie są już produkowane ale może ktoś kto się zajmuje tymi sprawami miałby taki na wymianę...? Byłem już się pytać w moim mieście (Gdańsk) u jednego "fachowca" twierdzi, że mi to naprawi za 170zl (jak dla mnie to drogo) montując jakąś nakładkę jak to określił na procesor. Czy ktoś wie o co chodzi bliżej z tą nakładką bo nie raczył mi "fachowiec" wyjaśnić i czy to będzie trwałe rozwiązanie?? Szukałem na forach ale wszyscy jak już to piszą o wymianie procesora a nie jakiejś nakładce na procesor. Radio jest w bardzo dobrym stanie nie chciałbym kupować innego proszę o pomoc. Jedyne co znalazłem w internecie to filmik z takiej naprawy https://www.youtube.com/watch?v=pJ7OP41xB6k

Strefa czasowa: UTC + 1