Witam,
Chciałem się pochwalić bo może kogoś zainteresuje. Nabyłem przed weekendem droga kupna taka oto kamerkę cofania
http://allegro.pl/item885790881_audi_a6_a4_kamera_cofania_w_lampce_oswiet_tablicy.html
są tez tańsze na allegro ale nie lubię auta obwieszonego gadżetami - chciałem coś dyskretnego
Zaczęło się od rozpakowania pudelka pełnego chińskich znaczków
ale to co było w środku mile mnie zaskoczyło wykonaniem
zaczęło się od demontażu wewnętrznej osłony tylnej klapy, jeden wkręt tam gdzie uchwyt do zamykania a reszta na zatrzaski.
Potem demontaż tylnej blendy - 8 śrubek i poszło. Odkręcamy lewe podświetlenie tablicy i niestety tu się zaczęły małe schody bo okazlo się ze trzeba lekko nożykiem podciąć otwór gdyż jest za wąski o jakiś milimetr. Po minucie wszystko pasowało. Następnie musimy przeciągnąć kabel przez gumowy waz z reszta instalacji. Ja uzylem do tego celu kijka od balonu który przepchałem a potem przez jego otwór poprowadziłem kabel sygnałowy i zasilania.
Jak co bardziej bystrzy pewnie zauważyli niestety w tym miejscu trzeba obciąć naszego czincza ponieważ nie zmieści się przez ta gumowa złączkę która idzie oryginalna instalacja. No chyba ze ktoś zrobi partyzantkę i po wierzchu kabel położy
Potem tylko wpięcie do tunera czincza, zasilanie pod światło cofania, poskładanie klapy bagażnika i ........
No i co najwazniejsze praktycznie jej nie widać
pozdrawiam i udanej zabawy