.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.lut.2025 19:59:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: A6 C6 Problem z mute w radiu - blokada mute
PostNapisane: 20.lis.2008 22:21:07 
Użytkownik

Witam
Pojawil sie moi dzis dziwny problem z glosnoscia radia. Podrozujac i sluchajac radia nagle doszlo do jego wyciszenia. Niebylo by problemu gdybym dal rade go rozglosnic, niestety bez skutku. Pokretłem MMI jestem w stanie zmienic stacje ale nadal bez dzwieku. Dalsze próby pogłośnienia (wyłączenia systemu poprzez przytrzymanie regulatora glosnosci nic nie dalo) bez skutku, nadal mute.
Pojawil sie jeszcze jeden problem. Po wyjeciu kluczykcalosc powinna automatycznie sie wylaczyc, a tu niespodzianka , monitor sie swiec nadal wskazujac stacje radiowe, jednal znowu milczac. (navii inne funkcje MMI dzialaja ale niestety tez wyciszone. Po zamknieciu samochodu wyswietlacz sie nadal swieci. Po dluzszym odstaniu przy zablokowanych drzwiach bedac na zewnatrz zauwazylem ze wyswietlacz gasnie. Po dezaktywacji alarmu i wejscia do srodka, wkladam kluczyk i wywietlacz sie zapala i nagle pojawia sie dzwiek. O co w tym wszystkim chodzi. Zdarzlo mi sie to juz drugi raz. co sie psuje.Dzaiekuje za pomoc i pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 03.gru.2008 22:53:05 
Użytkownik

może na początek, wyciągnij wtyczki zasilające i głośnikowe (reset), czasami pomagają najprostsze rozwiązania :-)

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 03.gru.2008 23:11:48 
Użytkownik

Mogą być problemy ze światłowodem, modułem radia i tak dalej. Musisz podłączyć vaga i odczytać błędy, przede wszystkim w cangateway i module nr. 07.

AUDI 80 2.0 - zapomniałem, że to tez było
< Jak mam dość Audi to biorę auto najmłodszego syna (Staś już ma prawie 4 lata).

Tytuł:
PostNapisane: 09.gru.2008 01:52:16 
Użytkownik

Auto: A3 / A5 / S5 / RS5 / S8 / SQ5 / R8
Tak jak napisał "Kobra7" możesz mieć problem ze światłowodem, ale jeśli nic nie robiłeć z instalacją i problem wyskoczył samoczynnie, to możesz mieć problem z modułem telefonu. Sprawdź jaką masz wersję oprogramowania. Jeśli 0700 to jedź do serwisu na akcję serwisową, jeśli zaś nie podlegasz akcji, a usterką okaże się telefon to zgłoś się do mnie lub do "Kobry"
P.S.
Problem dotyczy samochodów wyposażonych w bezprzewodowy zestaw głośnomówiący BT - HANDYVORB HW:16

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2008 00:39:48 
Użytkownik

OK. Sprawdzę tą wersję / mam bezprzewodowy telefon w komórce identyfikuje sie jako Audi UHV 5673/. Mam auto z Niemiec , ma pełną książkę do końca. Może nie podlegać akcji serwisowej?
Jakich dokumentów wymagają?
Mam jeszcze jeden problem z MMI. Nie mogę go wyłączyć tak aby przy starcie pojawiało mi się logo AUDI MMI.
Zawsze jak je wyłącze przyciskiem /dłużej go przytrzymując/ od sterowania głośnością, tak aż zgasnie wyświetlacz, to po uruchomieniu znów od razu wskakuje mi radio.
Jak to ugryź?

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2008 10:23:04 
Użytkownik

Sprawdź wersję SW telefonu i daj znać. Logo przy starcie pojawia się tylko w przypadku dłuższego wyłączenia samochodu. Powinieneś je rano zauważyć przy włączaniu samochodu. Można ewentualnie włączyć dłuższy czas utrzymywania się logo startowego, ale do tego potrzebny jest VAS lub VCDS / VAG.

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2008 11:18:05 
Użytkownik

Cholerka lewy jestem chyba niesamowicie.
Napisz gdzie i jak to sprawdzić, BO KREW MNIE ZALEJE.
Widzę ze jesteś oblatany w tych sprawach. Może zainteresuje Cię mój pościk
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=87038, ewentualnie kolegów?
Powalczmy jeszcze z tym moim problemikiem. Dzięki z góry!

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2008 14:19:02 
Użytkownik

osy4 napisał(a):
Napisz gdzie i jak to sprawdzić.

Naciskasz najpierw przysick SETUP, a potem RETURN (cały czas trzymając SETUP) po chwili wejdziesz do MENU serwisowego gdzie będziesz miał wszystkie urządzenia MMI. Tam wejdziesz w Handyvorb2 i sprawdzasz swoją wersję SW-Index.
P.S. Nie mieszaj w tym MENU za dużo bo możesz sobie narobić problemów z MMI. Sprawdź tylko to o co Cię prosiłem.
Z SERVICE MENU wychodzisz kilkakrotnie przyciskając klawisz RETURN.

osy4 napisał(a):
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=87038

Wybrany post nie istnieje !!!

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 13.gru.2008 22:31:47 
Użytkownik

Racja ten post przestał istnieć.
Widocznie sie komuś bardzo nie podobał lub według niektórych był niezgodny z regulaminem. NIE WIEM. Rano jak go pisałem cieszył sie dużą oglądalnością. MOZE JESZCZE WROCE DO TEMATU.
Jutro rano sprawdzę i jak najszybciej odpisze.Wielkie dzięki za pomoc!!!

Tytuł:
PostNapisane: 14.gru.2008 12:52:44 
Użytkownik

Sprawdziłem. Posiadam HANDYVORB2 a SW-Index to 0120. Co dalej. Czy Audi nie ma jakiejś wewnętrznej diagnostyki aby samo bez VAG czytało błędy

Tytuł:
PostNapisane: 14.gru.2008 14:00:49 
Użytkownik

W takim razie to nie wina telefonu, choć nie ukrywam, że oprogramowanie masz bardzo stare ;)

Tytuł:
PostNapisane: 14.gru.2008 20:42:04 
Użytkownik

Na razie zrobiłem RESET MMI (SETUP,GŁOWNE POKRETŁO,PRAWY GÓRNY GUZIK) Na razie ta usterka sie nie pojawia. Czy jest możliwość wgrania nowego oprogramowania (widziałem w tym menu funkcję SWUpdate) Może to jest wina starego softu ? Może wgranie nowego zmieni sytuację. Czy dam rade zainstalować go sam? Skąd go pobrać? Można za free czy niestety nikt nie udostępnia.
Posiadam mapę navi 2008 (źródło Torrent), może to ona na to wpływa. Może ta mapa razem z nowym softem wyleczy mój system? Wspominałeś coś o światłowodzie. Jaki jest koszt jego wymiany? I gdzie mogę to zrobić?

Tytuł:
PostNapisane: 15.gru.2008 10:37:42 
Użytkownik

osy4 napisał(a):
Czy jest możliwość wgrania nowego oprogramowania? ... Czy dam rade zainstalować go sam?

Jest możliwość wgrania nowszego oprogramowania, ale dla osoby nie posiadającej o tym żadnej wiedzy oraz nie mającej VASa, VCDSa lub chociaż VAGa stanowczo odradzam UPDATE SW.
Jeśli w trakcie UPDATEu wyskoczy Ci jakiś problem (a jeśli masz faktycznie jakąś usterkę na światłowodzie to wyskoczyć musi) wtedy możesz się pożegnać z całym systemem MMI. Poprostu go uszkodzisz i za naprawę zapłacisz w granicach 400-500pln.

osy4 napisał(a):
Posiadam mapę navi 2008 (źródło Torrent), może to ona na to wpływa.

Być może tak jest, ale bez diagnozy nikt Ci tego nie stwierdzi. P.S. Nie chwalił bym się takimi rzeczami jak źródło pochodzenia mapy.

osy4 napisał(a):
Wspominałeś coś o światłowodzie. Jaki jest koszt jego wymiany? I gdzie mogę to zrobić?

Koszt nie jest duży, tylko najpierw musisz zlokalizować, który światłowód masz uszkodzony. Każde urządzenie MMI w Twoim samochodzi posiada 2 światłowody. Jedno na wejściu, 2gie na wyjściu. Urządzeń jest conajmniej kilka tj. HU MMI, GATEWAY, ZMIENIARKA, WZMACNIACZ, NAWIGACJA, RADIO, ITP.
Czy naprawdę chcesz drążyć ten temat na forum nie wiedząc tak do końca co jest przyczyną Twojej usterki ???

Ja ze swojej strony do wymiany światłowodu lub ustalenia usterki mogę Ci zaproponować: ASO Audi, Siebie ;) inaczej "DKG", "Kobra7", NAVITECHNIK i NAVISERVICE.

Tytuł: Re: A6 C6 Problem z mute w radiu - blokada mute
PostNapisane: 04.lis.2017 16:49:29 
Użytkownik

czesc
jestem nowa. szukam pomocy w zwiazku z MMi audi a6c6 2006.
krótki opis problemu: wszystkie narzedzia mmi chodzą jak auto nie jest na chodzie i nie ma kluczyka w stacyjce. po włożeniu klucza lub po załaczeniu tylko swiateł włacza sie mute i nic nie słychac a narzedzia mmi przełaczaja sie w tryb Please weit i po prostu nie działają. Stacje radiowe się wyświetlają i własciwie tyle.
Ww problem pojawił się po zewnetrznym umyciu auta.
Sprawdziłam schowek gdzie miesci się wzmacniacz i reszta i jest tam suchutko.
Czy jest ktoś kto zna sie na rzczy z małopolski?
Prosze o pomoc. :039:

Strefa czasowa: UTC + 1