.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.lut.2025 19:58:04

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A5 B8] MMI 2G Brak dźwięku po podpięciu VCDS
PostNapisane: 20.wrz.2014 14:16:26 
Użytkownik

Auto: A5 B8
Witam. Audi A5 3.0 tdi 2008r. Był podpinany komputer u diagnosty w celu zgaszenia lampki AirBag. Musiałem zdjąć drzwi do lakierowania i odpalić auto, ale mniejsza o to. Kazałem mu uaktywnić zielone menu serwisowe, procedura podpatrzona na youtube, moduł7, kanał 8 i zmiana z 0 na 1. Menu się włączyło, zapłaciłem, pojechałem zadowolony. Auto postało 2 godziny, odpalam, nie ma dźwięku, stacje radiowe są, wszystko chodzi, płyty "przewala" navi działa, tylko jest ikonka z przekreślonym głośnikiem i żadnego dźwięku nie ma. Nie można w żaden sposób dezaktywować funkcji MUTE. Pojechałem do diagnosty ponownie wyszły 2 błędy, niepoprawne kodowanie czegoś tam i aktywna ochrona modułu MMI. majster mieszał, mieszał, ustalił, że w jakimś kodowaniu MMI jest 0000000 zmieniał to po swojemu i nic to nie zmienia. Serwis w białymstoku twierdzi, że gdyby była na prawdę aktywna ochrona komponentu to nic by nie działało. Co tam mogliśmy my nabroić ? z Góry dzięki za wszelkie sugestie.

Tytuł: Re: [A5 B8] MMI 2G Brak dźwięku po podpięciu VCDS
PostNapisane: 16.gru.2017 15:28:00 
Użytkownik

witam mam pytanie odnosnie tego zielonego menu posiadam audi a5 09r 2.0 tfsi i nie mam pojecia jak wejsc wejsc w to bo slyszalem ze mozna tam cos pokombinowac ale nigdy tego nie robilem i wolal bym zeby mi ktos to wyjasnil co i jak

Strefa czasowa: UTC + 1