.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.lut.2025 19:30:02

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B6 AVJ] Problem z szybami.
PostNapisane: 17.gru.2017 11:38:02 
Użytkownik

Auto: A4 B6 AVJ
Siemanko.

Może powielam temat ale nie moge znalezc konkretnej diagnozy mojego problemu.
Chodzi o to ze pewnego dnia przestalay mi dzialac szyby (przod i tyl elektryka). Sytuacja jest o tyle dziwna ze z poziomu kazdych drzwi przyciski nie dzialaja ale z poziomu panelu przy drzwiach kierowcy już dziala ale tylko drzwi tylne i pasazera. Domykanie z kluczyka dziala na wszystkich drzwiach oprocz kierowcy. Sprawdzalem bezpieczniki - sa ok, wtyczka drzwi kierowcy- karoseria jest ok, sprawdzalem na komputerze (magneti) i tam jest cos na temat kodowania szyny can systemu komfort, ale wymagany jest 5cio cyfrowy kod - skad mam go wziac?
Jesli ktos przerabial temat to prosze o pomoc.

Tytuł: Re: [A4 B6 AVJ] Problem z szybami.
PostNapisane: 17.gru.2017 11:57:17 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Jakiś problem z modułem komfortu. Zdejmij klemę na 15 min, jak zaczną chodzić zaprogramuj je domykając i otwierając do końca każdą szybę po kolei. Jak nie ruszą to podjedź do kogoś kumatego niech zaprogramuje je vagiem.

Tytuł: Re: [A4 B6 AVJ] Problem z szybami.
PostNapisane: 17.gru.2017 14:33:17 
Użytkownik

Auto: A4 B6 AVJ
No niestety. Odpiecie klemy nic nie pomoglo. A może te przyciski są jakoś połączone szeregowo? Istnieje taka opcja ze jak ten przycisk od szyby kierowcy był uszkodzony to reszta może nie działać? Bo to troche dziwne że moge sterowac 3 szybami z panelu kierowcy a zaden przycisk na drzwiach pasazerów nie dziala...

Strefa czasowa: UTC + 1