.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.lut.2025 22:46:07

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: A6 C7 lampa LED tył
PostNapisane: 28.gru.2017 23:57:09 
Użytkownik

Witam !

Przepraszam jeśli złamałem jakieś zasady forum - to moje pierwsze pytanie w tym miejscu.

Mam taki problem - pojawia sie i znika usterka tylnej lampy led (sedan - lampa w klapie).

Domyślam się że coś się podziało z ledami - ktoś moze podpowiedzieć czego szukać, jakie usterki tam najczęściej występują i jak sie do tego dostać ?

Tytuł: Re: A6 C7 lampa LED tył
PostNapisane: 31.gru.2017 00:57:50 
Użytkownik

Popracowałem nieco nad tematem.

Lampę udało mi się rozciąć bez większych uszkodzeń - nie wiem jakie stosujecie metody ale ja wypróbowałem "na ciepło" ale zostawały ślady więc - rozcinałem na zimno - szlifierką oscylacyjną i drobnym ostrzem - idealnie po zgrzewie.

Niestety rozmiar uszkodzeń wewnątrz nieco mnie zmartwił. Sporo korozji, śniedzi itd. Po kilkudziesięciu minutach walki udało mi się przywrócić postojowe i częściowo STOP- jak ktoś ma podobny problem - zapraszam do kontaktu...

Słowo podsumowania: płytki w 1/2 pokryte są lakierem i tam jest wszystko ok. ale w części narażonej na działanie wilgoci ścieżki są gołe...i pachną chińskim jedzeniem.....po Audi spodziewałem się więcej.....

Zrobiłem trochę zdjęć- jak sie do tego dobrać itd.....

Strefa czasowa: UTC + 1