Witam,
Widziałem już takie wątki na forum, jednak nie z taką kombinacją zczytanych błędów - od jakiegoś czasu mam problem z alarmem - syrena sama zaczyna wyć, bez kierunkowskazów. Zdarza się to w losowych momentach i trwa również losowo, czasami 2 sek, czasami kilkanaście. Ostatnio ilość takich włączeń drastycznie wzrosła, przez co do czasu rozwiązania sprawy będę chyba musiał VAGiem wyłączyć alarm całkowicie. Po skanowaniu mam takie błędy:
01134 - Alarm Horn (H12) 37-10 - Faulty - Intermittent 01134 - Alarm Horn (H12) 49-10 - No Communications - Intermittent 01368 - Alarm triggered by Luggage Compartment Switch 35-00 - - 01369 - Alarm triggered by Hood Switch 35-00 - - 01371 - Alarm triggered by Door Contact Switch; Driver's Side 35-00 - - 01403 - Glass-Break Sensors; Rear 36-10 - Open Circuit - Intermittent
Jeżeli dobrze rozumiem alarm był wzbudzany z więcej niż 1 powodu. Czy to padający/zamoczony moduł komfortu może dawać takie objawy? czy może jest to kompletnie coś innego? Dodam, że od czasu do czasu mam również problem z szyberdachem - sam się na chwilkę otwiera i zamyka,a jak rozumiem MK odpowiada również za niego. Będę wdzięczny za każda pomoc, gdyż jestem raczej zielony w tych sprawach.
Pozdrawiam, Lukasz
|