.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.lut.2025 19:29:37

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Jak to jest z tym wnętrzem (pakiety) ?
PostNapisane: 06.sty.2018 02:00:14 
Użytkownik

Hej, planuje kupic nowy samochod. Zastanawiam się nad modelem a4 b6 i tu rodzi sie moje pytanie hehe. Jak to jest z tym wnetrzem w audi ? Tak wiem sa pakity zewnetrzne i wewntrzne. Chodzi mi o wnetrze samochodu, poniewaz natrafialem na takie aut w ktorych nie ma oznaczen s-line ale posiadaly takie bajery jak grzanie dupy 4 prady w szybie i kubelkowe fotele (chyba tak to sie zwie). Prosze o odpowiedz i wyjasnienie dlaczego tak jest (0 oznaczen ze to s-line a jednak udogodnienia sa jak w pakiecie) ? Bardzo zalezy mi na czasie ;) Z góry dziękuje.

Tytuł: Re: Jak to jest z tym wnętrzem (pakiety) ?
PostNapisane: 06.sty.2018 08:48:10 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
yyyKrystek napisał(a):
Hej, planuje kupic nowy samochod. Zastanawiam się nad modelem a4 b6

Raczej chcesz kupić stary samochód :D
A to jest tak , że w zależności jaką klient zamawiający w salonie nowy pojazd miał fantazje , i ile miał pieniędzy, to zamawiał sobie taką kolorystykę, wyposażenie, i ospojlerowanie zwane pakietem S jakie mu się podobało . Nie wnikaj, tylko szukaj egzemplarza nie wymordowanego , z silnikiem który Ci pasuje, i słusznym napędem na cztery. Reszta nie istotna. W zderzaki, grube fotele , czy ładne koła zawsze można sobie doposażyć samochód jak ktoś ma na to mega ciśnienie.

PostNapisane: 06.sty.2018 09:45:38 
Użytkownik

Auto: 100/C4 2.0 16V ACE, D2 FL 3.7Q 40V AQG
S-line to pakiet wewnętrzny, zewnętrzny, zawieszenie 1BV albo wszystko naraz, co do wnętrza to czarnya podsufitka jest w każdym nawet jak masz boczki i fotele jasne albo z jasnymi wstawkami bo takie też już widziałem, listwy progowe ze znaczkiem s-line, dekory alu, kierownica gałka biegów ze skóry perforowanej, elektryka czy grzane fotele to nie jest element tego pakietu, ewentualnie można było dokupić z fotelami Recaro jak w S4

PostNapisane: 06.sty.2018 13:30:30 
Użytkownik

Auto: S8 D2 MTM Optikpaket Schwarz
Nowy w sensie nowy-używany. Jeśli chodzi o B6 mało jest tych samochodów z zewnętrznym pakietem s-line. Poznasz głównie po zderzakach. Ale generalizując, z zewnętrznym pakietem ma go również wewnątrz.
Na opak niestety już tak nie jest, bo sporo A4 ma wewnętrzny pakiet a zewnętrzny już nie.
Inną sprawą jest, że podobnie jak z modelami S w Audi albo M w BMW, jeździ tego więcej niż fabryka wypuściła, bo znaczki doklejają gdzie tylko można.

PostNapisane: 08.sty.2018 22:07:00 
Użytkownik

Dziękuje bardzo za pomoc. Doceniam. ;)

Strefa czasowa: UTC + 1